Εκδήλωση για την προώθηση του τοπικού μήλου “Ντελίσιους Πιλαφά ” (ΠΟΠ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα της γνωριμίας και της προώθησης του τοπικού μήλου «Ντελίσιους Πιλαφά (ΠΟΠ) σε μεγάλες, εγχώριες και εξωτερικές αγορές, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της μεγάλης ανώνυμης εταιρείας (Αρκαφρόζ), που ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση φρούτων.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/5_YlE72pECw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Εταιρεία που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ, μέσω των στελεχών της, βρέθηκε στην εκδήλωση και ενημέρωσε τους παραγωγούς, για το πρότζεκτ που ετοιμάζει, ώστε να υπάρξει συνεργασία πάνω στο θέμα της προώθησης του τοπικού αυτού προιόντος.

Τα εύφορα οροπέδια γύρω απ’ την Τρίπολη Αρκαδίας, είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο καλλιεργούνται τα Ντελίσιους Πιλαφά.

Το μήλο Πιλαφά, ξεχωρίζει απ’ την υπόξινη επιθυμητή γεύση του.

Έχει φανατικούς καταναλωτές.

Ξεχωρίζει για το άρωμά του, ενώ διαθέτει ουκ ολίγα πλεονεκτήματα (ίνες, φλαβονοειδή, χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, οδοντική υγεία, σπουδαία περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κλπ).

Πήρε το όνομα απ’ τον δημιουργό της ποικιλίας Ηλία Πιλαφά, καταγόμενο απ’ την Κερασιά Σκυρίτιδας.

Μετανάστης στην Αμερική, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Πιλαφάς, επέστρεψε στην πατρίδα, φέρνοντας μαζί του σπόρους μιας σπάνιας μηλιάς απ’ τις Βόρειες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Πειραματίστηκε ο Ηλίας Πιλαφάς, με ντόπια ποικιλία που την διασταύρωσε με τους εισαγόμενους σπόρους και δημιούργησε το νέο ελληνικό είδος.

Η μηλιά, ρίζωσε στον Αρκαδικό τόπο, διαδόθηκε από γεωργό σε γεωργό και από χωράφι σε χωράφι και έδωσε μία εντελώς ξεχωριστή ποικιλία που στους χαρακτήρες της, συμβάλλουν το συγκεκριμένο έδαφος και το συγκεκριμένο Αρκαδικό κλίμα.

{gallery}ntelisioys_pilafa{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο