Συνέντευξης τύπου με θέμα το έργο εθνικής εμβέλειας με την ονομασία “Smart Insole” ( “έξυπνο πέλμα” ) στο Παλλάδιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Διεύθυνση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σας προσκαλεί στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/2/19 στις 13:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΜΗΤΙΣ” του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης.

Θέμα της συνέντευξης τύπου είναι το εθνικής εμβέλειας έργο με την ονομασία “Smart Insole” ( “έξυπνο πέλμα” ) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικούς πόρους μέσω της δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία 2014 2010.
Σε αυτό το πρωτοποριακό για την Ελλάδα πρόγραμμα το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συμμετέχει ως βασικός δικαιούχος μαζί με άλλους φορείς όπως το ΤΕΙ Κρήτης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  ( Ι.Τ.Ε. ) και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο ρόλος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σε αυτό το καινοτόμο ερευνητικό έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς θα συντονίσει τις δράσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση από τους τελικούς χρήστες των τεχνολογιών και των συστημάτων υποστήριξης των ιατρικών αποφάσεων που το έργο θα αναπτύξει.
Στην ουσία αυτό το έργο αναφέρεται στη σχεδίαση και την κατασκευή ενός “έξυπνου” φορετού αισθητήρα που θα εξασφαλίζει στους “χρήστες – ασθενείς” τη συνεχή ανάλυση και την ακριβή αξιολόγηση της ανθρώπινης βάδισης που μέχρι σήμερα γίνεται με καθαρά υποκειμενικούς όρους. Η χρήση του “έξυπνου πέλματος” αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις ακριβείς ιατρικές διαγνώσεις με θεαματικά αποτελέσματα για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη βάδισή τους.
Στη συνέντευξη τύπου ομιλητές θα είναι:
– Ο Δρ. Εμμανουήλ Τσικνάκης: συντονιστής του έργου, καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ( Ι.Τ.Ε. )
– Ο κ. Ιωάννης Σεβρισαριανός: Ψυχολόγος ( BSc Psyhology ) με μεταπτυχιακό στις γνωσιακές Νευροεπιστήμες και εξειδίκευση στην καταγραφή  και ποσοτική ανάλυση Ηλεκροεγκεφαλογραφήματος και Επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Νευροανάδρασης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και
– Η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο