Νοεμβρίου 26, 2015

Κρίσιμη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ το Σάββατο στην Τρίπολη

Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου.

Τα θέματα της συνεδρίασης αφορούν: α) Την ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για τα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. β) Τη συζήτηση επί του διαγωνισμού της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας με ΣΔΙΤ. γ) Την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων και ενσωμάτωσή τους στον ΠΕΣΔΑ.

Στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης ο κ. Τσιρώνης κάλεσε τους δημάρχους των πρωτευουσών των νομών και άλλων δήμων της Περιφέρειας να αποφασίσουν, αν θα πάνε με το διαγωνισμό ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, πληρώνοντας πάνω από 100 ευρώ τον τόνο τα σκουπίδια ή θα αποδεχθούν το νέο ΕΣΔΑ, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι οι δήμοι τη διαχείριση, με "προίκα" 60 εκ. ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν το μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia