Το 1o Βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Τα συγχαρητήριά της εκφράζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας προς το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων για την βράβευσή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 (Safer Internet Day - SID 2019).

"Συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον εορτασμό της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 (Safer Internet Day - SID 2019)» που διοργάνωσε τo «Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ15/188342/Δ2/16-10-2018) και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής, επίσημου εκπροσώπου στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE/ INHOPE, που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο, το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων έλαβε το 1o Βραβείο στα Δημοτικά Σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν περισσότερες από 350 πρωτότυπες και εύστοχες δημιουργίες μαθητών ή ομάδων μαθητών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα που κατατέθηκαν, καθιστώντας      το έργο της κριτικής επιτροπής πολύ δύσκολο.

Η επιτροπή ανέδειξε τους νικητές από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα με βάση τα κριτήρια: της δημιουργικότητας/πρωτοτυπίας, της δομής περιεχομένου/αρτιότητας, της κατανόησης και χρησιμοποίησης εννοιών γύρω από την ασφάλεια στο διαδίκτυο, της χρήσης ειδικών λογισμικών και ΤΠΕ, της συνεργασιμότητας για την υλοποίηση του έργου, της αξιοποίησης κατάλληλων πηγών και του βαθμού απήχησης του τελικού μηνύματος- αποτελεσματικότητας".

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου τ.έ. η Διευθύντρια κα.Παπαδημητρίου Γραμματία (ΠΕ 70), με τον προσ. αναπληρωτή εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Βαρελά Ανδρέα, ο οποίος υπήρξε και ο προπονητής της ομάδας που δημιούργησε το βραβευθέν έργο  (https://scratch.mit.edu/projects/271622025/), μαζί με τους/τις μαθητές/τριές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ του Δημοτικού Σχολείου θα παραστούν ως επίτιμοι προσκεκλημένοι στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί  (Jacqueline de Romilly) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι Αττικής για να παραλάβουν το βραβείο τους.

Για μία ακόμα φορά με την συμμετοχή και την διάκρισή τους οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν έμπρακτα ότι μία Σχολική Μονάδα της περιφέρειάς μας μπορεί να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα εφόσον επιθυμεί να συνδυάσει την δημιουργία με την συνεργασία και την ανάγκη για μάθηση.

Τους συγχαίρουμε για το επίτευγμά τους τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο συνόλου της Σχολικής τους Μονάδας και τους ευχόμαστε να διακρίνονται πάντα με το παράδειγμά τους.

Από την

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia