Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξόρμηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων στο όρος Σκίαθις.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξόρμηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων την Κυριακή 15.11.2015 στο όρος Σκίαθις. Πάνω από 70 ορειβάτες του ΣΑΟΟ και του ΕΠΟΣ Φυλής, ξεκινήσαμε μαζί από το διάσελο της Κανδήλας και μέσα από δασωμένο μονοπάτι φτάσαμε σε δύο περίπου ώρες ώς τη ρίζα του Σκίαθι.

 

Όλοι μαζί ανέβηκαν ώς την κορυφή του, στα 1777μ, και στη συνέχεια κατεβήκαμε για να χωριστούμε σε δύο ομάδες. Η μεν πρώτη συνέχισε για την Κανδήλα και η δεύτερη ανέβηκε για τη δεύτερη κορυφή του όρους, Καρούμπαλο στα 1808μ. Η ανάβαση ήταν δύσκολη και απαιτητική, ενώ υπήρχε και ελαφρά ομίχλη. Φτάνοντας στην κορυφή απολαύσαμε τη θέα προς τα όρη της Πελοποννήσου, όσο μας επέτρεπαν τα ανοίγματα του καιρού.

Αφού έγιναν τα δέοντα κεράσματα, αναχωρήσαμε από απότομο μονοπάτι μέχρι χωματόδρομο και κατόπιν μπήκαμε σε πανέμορφο κατάφυτο φαράγγι, πνιγμένο από πεύκα και δρύες και έλατα έως την πηγή του Αγίου Ανδρέα, όπου μας περίμενε το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στην Κανδήλα. Εκεί συναντηθήκαμε με τους ορειβάτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις και τοπικούς οίνους.
Ευχαριστούμε τους αρχηγούς της εκδρομής για την άψογη διοργάνωση, όπως επίσης και τον ΕΠΟΣ Φυλής για τη συμμετοχή του στην εξόρμηση.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο