Δωρεάν Wifi σε κάποιους δήμους του Νομού Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων WiFi4EU η οποία διήρκεσε από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.

Επιλέχθηκαν τρεις δήμοι από την Αρκαδία (Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Τρίπολης) για να λάβουν κουπόνια WiFi4EU αξίας 15 000 ευρώ. Οι επιλεγμένοι δήμοι θα μπορούν να δημιουργήσουν σημεία ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, π.χ. δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες ή άλλους χώρους δημόσιου συμφέροντος.

Επόμενα στάδια

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, ο Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA), ο εκτελεστικός οργανισμός της Επιτροπής που είναι αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος WiFi4EU, θα καλέσει τους δήμους που έχουν κερδίσει τα κουπόνια να υπογράψουν τις συμφωνίες επιχορήγησης. Μετά την ολοκλήρωση των υπογραφών, οι επιλεγέντες δήμοι θα μπορούν να συνάψουν σύμβαση με εταιρεία Wi-Fi που θα εγκαταστήσει τα σημεία ασύρματης πρόσβασης WiFi4EU σε δημόσιους χώρους και στη συνέχεια θα μπορούν να εισπράξουν την αξία του κουπονιού. Και τα 2 800 σημεία ασύρματης πρόσβασης WiFi4EU θα παρέχονται δωρεάν και θα λειτουργούν για τρία τουλάχιστον έτη.

Θα προκηρυχθούν τρεις ακόμη προσκλήσεις στις οποίες θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι που δεν έλαβαν κουπόνι αυτή τη φορά (από την Αρκαδία οι δήμοι Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας). Η δεύτερη πρόσκληση θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2019.

Τα χρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία WiFi4EU δίκτυα θα παρέχονται δωρεάν, δεν θα προβάλλουν διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Θα παρέχεται χρηματοδότηση σε δίκτυα που δεν επικαλύπτουν υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες δωρεάν προσφορές ανάλογης ποιότητας. Οι δήμοι θα συνάπτουν σύμβαση με εταιρείες εγκατάστασης Wi-Fi και θα είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο