Ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν.Αρκαδίας ΆΞΙΟΝ ΕΤΣΙ έχοντας ως κύριο σκοπό την παροχή βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες (καρκίνο) και νοσηλεύονται στα παιδοογκολογικά τμήματα του νοσοκομείου Παίδων διοργανώνει την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στις 26, 26 και 28 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων αποτελούμενη από δεκαμελές προσωπικό υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της αιμοδοσίας.

 

Το νοσοκομείο Παίδων - μοναδικό στην χώρα μας στις παθήσεις αυτές - φιλοξενεί για νοσηλεία παιδιά από όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες με ημερήσια κατανάλωση σε μονάδες αίματος 230 φιάλες , ετησίως δε απαιτούνται τουλάχιστον 84.000 φιάλες για τις ανάγκες των παιδιών, ενώ 350 παιδιά το χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας. Η συλλογή αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών στοιχεία απαραίτητα για τα παιδιά αυτά, αποτελούν βασικούς στόχους του συλλόγου μας και επειδή η μόνη μηχανή που κατασκευάζει αίμα είναι ο ανθρώπινος μυελός των οστών, ο εθελοντής αιμοδότης συνιστά βασικό παράγοντα εκπλήρωσης της αποστολής του συλλόγου μας.

Γι αυτό σας παρακαλούμε να συνδράμετε την προσπάθεια μας αυτή και σας προσκαλούμε ως εθελοντές αιμοδότες στην δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία.

Ως απλοί πολίτες δημιουργήσαμε τον σύλλογο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, καρπό αγάπης προς τα πάσχοντα από καρκίνο παιδιά. Μόνη της η αγάπη δεν αρκεί, για να πολεμήσει κανείς τον καρκίνο. Χρειάζονται πράξεις και η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού.

Για περαιτέρω πληροφόρηση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ:6982541468

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia