Διαμάχη Λαϊκής Συσπείρωσης-Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας

Νοεμβρίου 04, 2015
Συνεχίζουν να προκαλούν οι υπεύθυνοι της Αρκαδικής Οικολογικής ΦΑΡΜΑ Α.Ε. και να προσωποποιούν την αντιπαράθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρίπολης Δημήτρη Νικολάου, που είπε το αυτονόητο ότι: δεν είναι δα και ευεργέτες όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες καπιταλιστές που με τον ιδρώτα του λαού και το πλαίσιο νομικό, πολιτικό και οικονομικό κάνουν επενδύσεις για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.


Γιατί η κρίση που βιώνουμε και τσακίζει κόκκαλα, δεν αφορά όλους. Αφορά μόνο τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Γιατί οι νέοι τσιφλικάδες τύπου Αρκαδική Οικολογική ΦΑΡΜΑ Α.Ε. στην περίοδο της κρίσης μεγεθύνονται και παίρνουν άδεια (το 2012 το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) για επιχειρήσεις με 7.500 γιδοπρόβατα, 1.500 μοσχάρια και 300 χοιρομητέρες. Την ίδια περίοδο που μαζικά ξεκληρίζονται οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με τα μέτρα που θα πάρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογίες της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Γιατί το κρατικό χρέος έγινε από το ζεστό χρήμα που πήραν οι καπιταλιστές για επιχορηγήσεις, από τα δάνεια που έγιναν δανικά κι αγύριστα, από τις κάθε είδους φοροαπαλλαγές και κίνητρα.
Σε μια περίοδο που χιλιάδες εργατικά λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα για να διαβάσουν ή να ζεσταθούν τα παιδιά τους, που πληρώνουν πανάκριβα τέλη στα Δήμο για νερό κλπ ας μας πουν οι κύριοι της Οικολογικής πόσο πληρώνουν για νερό και ρεύμα.
Σε μια περίοδο που το επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει καταρρεύσει, με λεφτά της Περιφέρειας, δηλαδή του λαού, φτιάχτηκε ο δρόμος πίσω από τα γήπεδο, και καλά έγινε και φτιάχτηκε, αφού ήταν μα πάμε στο Europa League. Και πρέπει να φτιαχτεί και ο δρόμος και μπροστά από το γήπεδο, που ζητούν οι επενδυτές από το Δήμο. Αλλά όχι να μας το παίζουν κι ευεργέτες.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια, και ειδικά τον λαλίστατο κύριο Τατούλη να πάρουν θέση στην αήθη επίθεση ενάντια στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ από τους καπιταλιστές. Γιατί ο δρόμος που οι ευεργέτες θέλουν να φτιάξουν είναι επαρχιακός, ανήκει στην Περιφέρεια. Οι κυβερνήσεις παραχωρούν τις εθνικές οδούς στους μεγάλους ευεργέτες τύπου Μπόμπολα, η Περιφέρεια θα παραχωρήσει του επαρχιακούς δρόμους στους μικρότερους; Θα πληρώνουμε και διόδια μήπως αργότερα;
Τέλος όσον αφορά τις απειλές που ευθέως εκτοξεύονται από τους καπιταλιστές και τα λιβανιστήρια τους, τους απαντάμε ότι δεν πιάνουν και δεν πτοούν τους Κομμουνιστές. Η κοντά 100 χρόνια ιστορία του ΚΚΕ συμπυκνώνεται στο σύνθημα: Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.
Είμαστε και θα είμαστε ενάντια σ’ αυτή την πολιτική. Θα είμαστε με τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους που συντονίζουν τον αγώνα τους ενάντια σ’ αυτή την πολιτική που τους συνθλίβει.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίπολη 4-11-2015

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia