Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα βρέθηκε στην Τρίπολη.(video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών της Γραμματείας για θέματα ισότητας βρέθηκε στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/UL4a14dtq6A” frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen ]

Ανέλυσε τους έξι (6) στόχους της Γραμματείας (κοινωνική συνοχή, αγορά εργασίας, εκπαίδευση, υγεία, έμφυλη βία, κέντρα λήψης αποφάσεων), ενώ αναφέρθηκε και στους νόμους που έχουν ψηφισθεί ή στα σχέδια νόμου που έρχονται προς ψήφιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κ. Κούβελα, μίλησε για το νόμο που έρχεται και αφορά την ισότητα των φύλων, αναφέρθηκε στο πόρισμα της ομάδας εργασίας για την επικύρωση της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποίησε τις εγκύκλιους για τη χρήση μη σεξιστικής γλώσσας στα δημόσια έγγραφα, ενώ έκανε αναφορά και στην αναγκαιότητα να εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος 2839/2000 που αφορά τις συμμετοχές των γυναικών σε θεσμικές θέσεις.

isotita2

Τελειώνοντας τον απολογισμό της δράσης της Γραμματείας και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων, η κ. Κούβελα, δήλωσε ότι, στοχεύει η Γραμματεία να διευρύνει τις δράσεις των τριάντα εννέα (39) συμβουλευτικών κέντρων της χώρας.

Είπε χαρακτηριστικά:

«θέλουμε να εντάξουμε σ’ αυτά και δράσεις όπως η εργασιακή συμβουλευτική και η δικτύωση αυτών με τα Κέντρα Ενημέρωσης των ΚοινΣεΠ που οσονούπω έρχονται. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τις συνεργασίες με τους δικηγόρους για τις ανάγκες των γυναικών, ενώ διατηρούμε τις υποδομές και τους εργαζόμενους των κέντρων αυτών, που κινδύνευαν με κλείσιμο, λόγω ολοκλήρωσης της χρηματοδότησης απ’ το ΕΣΠΑ».

isotita3

Και έδωσε και την είδηση:» Οι δομές αυτές θα μείνουν ως δομές και μετά το ΕΣΠΑ και είμαστε αποφασισμένοι-ως κυβέρνηση- να τις χρηματοδοτήσουμε μέσα απ’ τον κρατικό προυπολογισμό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο