ΕΦΚΑ: Παράταση έως 31/1/2018 για τις εισφορές του 2018

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Βελτιωτικές αλλαγές στη χορήγηση  ασφαλιστικής ενημερότητας

Τρεις θετικές, για τους ασφαλισμένους, αλλαγές στη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Η εγκύκλιος, λαμβάνοντας υπόψη το νέο πλαίσιο καταβολής των εισφορών σε μηνιαία βάση, τη διαδικασία εκκαθάρισης των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016 καθώς και την επικείμενη εφαρμογή της έκδοσης ενιαίας ενημερότητας από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΤτΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ 9ΜΗΝΟ

Στο 1,749 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, από 4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπως ανακοίνωσε  η Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με την ΤτΕ, για την ίδια περίοδο, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε 

έλλειμμα 1.067 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.144 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 34.065 εκατ. ευρώ, από 34.851 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 37.664 εκατ. ευρώ, από 36.051 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει πρόσθετη αμοιβή σε περίπτωση που αξιώσει από τον εργαζόμενο, εντός του νόμιμου ωραρίου της απασχόλησής του, πρόσθετης, διαρκούς φύσεως, εργασίας, η οποία κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής, δεν είναι συναφής προς την αρχικά συμφωνηθείσα, δηλαδή δεν είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη από την φύση της ή από τον τόπο και το χρόνο της παροχής με τα κύρια καθήκοντα του, ούτε περιλαμβάνεται μεταξύ των προβλεπομένων από π.χ. κανόνα του δικαίου καθηκόντων του εργαζομένου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/1/2018 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ 2016

Την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2018 για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί έληγε στις 30/11/2017.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, για πέμπτο μήνα, η άνοδος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με τις καθαρές εισροές να φτάνουν τα 625 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία και σχετικούς πίνακες που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος και λαμβάνοντας υπόψη ανακοινώσεις των προηγουμένων μηνών, η άνοδος στις καταθέσεις αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις μη χρηματοπιστωτικές. Ενώ, οι καταθέσεις των φυσικών προσώπων έχουν ενισχυθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ από τον Μάιο και των επιχειρήσεων κατά 2,4 δισ. ευρώ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο