Λεβίδι Αρκαδίας – Ένα κομψοτέχνημα για γαλήνιες διακοπές στη φύση (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεβίδι – το όμορφο αρχοντικό κεφαλοχώρι στην Βορειοανατολική Αρκαδία, εμφανίζεται ξαφνικά μετά από μια στροφή του δρόμου Τρίπολης – Ολυμπίας, πάνω στο μαγευτικό δάσος του Μαίναλου.

Τον επισκέπτη υποδέχεται ένα πανέμορφο περιποιημένο δασάκι με πέτρινες καμάρες στην άκρη του, αλλά και το ίδιο το χωριό είναι καταπράσινο, γραφικό, πετρόχτιστο, πραγματικά αρχοντικό, με σεβασμό στην μακρόχρονη παράδοση και ιστορία του.

levidi

Η καρδιά του είναι η πλατεία του, πάντα ζωντανή και γεμάτη εικόνες, μυρωδιές και ήχους μιας Ελλάδας που χάνεται, με την εκκλησία να δεσπόζει και να γεμίζει την ατμόσφαιρα σε περιόδους εορτών με ήχους κατανυκτικούς και ευωδιά θυμιάματος.

lavidi1
Με τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες γύρω -γύρω να έλκουν τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες με τα καλά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τους και τις μυρωδιές του καλομαγειρεμένου φαγητού και του φρεσκοψημένου ψωμιού.

DSC 0411

Παραδοσιακοί ξενώνες και υπέροχα αρχοντικά περιμένουν τους επισκέπτες για να τους φιλοξενήσουν.

dimarxeio levidi

Εδώ, στο Λεβίδι θα περπατήσεις σε τόπους αρχαίους και ιερούς, θα βιώσεις την μαγεία της Αρκαδίας, θα αισθανθείς σε κάθε σου βήμα τι σημαίνει ομορφιά και φύση, ιστορία και πολιτισμός, φιλοξενία και χαρά ζωής.

DSC 0413

Όλες οι εποχές εδώ είναι υπέροχες, όμως το χιονισμένο χειμωνιάτικο τοπίο μένει στην μνήμη ως εικόνα του απόλυτου κάλλους.

dromos levidi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο