Αρκαδική παρουσία στην συνεδρίαση Επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στα πλαίσια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Κοινή Συνεδρίαση Επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στα πλαίσια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο PyeongChang 2018. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος ως μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, με αφορμή τους 23ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα, υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία από την ΚΕΔΕ και το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Μέσα από τη σχετική διακήρυξη, την οποία και σας επισυνάπτουμε, αναλαμβάνουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού πρωτοβουλίες που προωθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο βασικά ολυμπιακά ιδεώδη όπως ο διάλογος, η συμφιλίωση, η αμοιβαία κατανόηση, η αλληλεγγύη και η ειρήνη.

kede tsiamoylos2

Με σκοπό την ενίσχυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας σας καλώ να θέσετε προς ψήφιση στο Δημοτικό σας Συμβούλιο το κείμενο της διακήρυξης, προκειμένου, να επιτευχθεί ο στόχος της υπογραφής της, από όλους τους Δήμους της χώρας.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εργάζομαι προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κίνημα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία το οποίο θα εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Δίκτυο. Προς αυτή τη κατεύθυνση σημαντική θα είναι και η στήριξη των ομογενών οι οποίοι έχουν δεσμευθεί για την προώθηση της διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προκειμένου η Ολυμπιακή Εκεχειρία να τεθεί σε Διεθνείς Οργανισμούς και να καθιερωθεί ως σύγχρονος θεσμός παύσης των εχθροπραξιών.

kede tsiamoylos3

Εγώ προσωπικά και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, στο Κογκρέσο, στα Ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, κοινοποιούμε τη σχετική μας απόφαση προκειμένου διαδοθεί το μήνυμα και να οργανωθεί ένα «κίνημα υπογραφών για την Ολυμπιακή Εκεχειρία».

Η απόφαση της υπογραφής της διακήρυξης από το Δημοτικό σας Συμβούλιο, θα πρέπει να αποσταλεί στην ΚΕΔΕ μέσω του E-mail: info@kedke.gr , προκειμένου να συμπεριληφθεί στο κατάλογο των φορέων που υπογράφουν τη διακήρυξη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο