Διαγραφή οχημάτων με άδεια εκδοθείσα πριν την 4.3.2004 από το μητρώο οχημάτων

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12). Ενημερωθείτε αναλυτικά για: Ημερομηνίες Εκλογών – Αριθμός Εδρών – Προθεσμία Εξόφλησης Συνδρομών – Υπόδειξη εκπροσώπων – Υποβολή Υποψηφιοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 Στις ΔΟΥ, προκειμένου να «σβήσουν» την προκαταβολή φόρου που τους έχει βεβαιωθεί, θα πρέπει να απευθυνθούν οι επαγγελματίες που έχουν λάβει σχετικό ειδοποιητήριο, αλλά έχουν ήδη κάνει διακοπή εργασιών. Με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΔΕΑΦ 1140965 ΕΞ 2017) διευκρινίζει ότι σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης και όταν δεν έχει υποβληθεί εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης, δεν βεβαιώνεται προκαταβολή φόρου, καθόσον δεν υφίσταται εισόδημα. Πρόκειται για αρκετούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία με το έντυπο της διακοπής εργασιών, προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεσή τους και να διαγράψουν την προκαταβολή.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 4.3.2004 ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

Δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1145/2017 που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων με άδεια πριν την 4.3.2004, τα οποία δεν βρίσκονται στην κατοχή τους διότι δόθηκαν για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση έως την ίδια ημερομηνία (4.3.2004), να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση – αίτηση διαγραφής από το Μητρώο Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού Καταστροφής του οχήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΣΕΕ: ΑΝΩ ΤΟΥ 1,3 ΔΙΣ. ΕΤΗΣΙΩΣ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΠΝΟ, ΑΛΚΟΟΛ

Την ακατάσχετη αιμορραγία που εξακολουθεί να προκαλεί στην οικονομία και στην αγορά το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο επεσήμανε η ΕΣΕΕ την Παρασκευή στην Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου. Ειδικότερα, στην Ελλάδα χάνονται πάνω από 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, μόνο από το λαθρεμπόριο σε καύσιμα, καπνό και ποτά. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στοιχίζει και το παρεμπόριο, με τα έσοδα που χάνονται μόνο από το ΦΠΑ να υπολογίζονται σε 3,5 δισ. ευρώ.  Απογοητευτικά, δε, εξακολουθούν να είναι τα αποτελέσματα σε ότι αφορά την είσπραξη των προστίμων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα 856 εκατ. ευρώ που έχουν καταλογιστεί για λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν εισπραχθεί μόνο 25 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν συμψηφίζεται με την υπάρχουσα καταβαλλόμενη προσωπική διαφορά σε εργαζόμενους του Δημοσίου, η αύξηση του βασικού μισθού που προκύπτει από την χορήγηση οικογενειακής παροχής ή επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ή απομακρυσμένων περιοχών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο