ΚΚΕ Αρκαδίας: “Οι πλειστηριασμοί πανελλαδικά και στην Αρκαδία προχωρούν με αμείωτη ένταση.”

Οι πλειστηριασμοί είναι η όψη μιας πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνειά τους ή να μην μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους νόμους της ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Με το νέο νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, βιάζεται να βάλει σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς των τραπεζιτών και άλλων αρπαχτικών. Πλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους με την πλήρη “απελευθέρωση” της “δευτερογενούς αγοράς” “προβληματικών” δανείων, να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds και εταιρείες – κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών!

Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζούμε στην αβεβαιότητα της “δίκαιης ανάπτυξης” και της 3ης αξιολόγησης που θα φέρει νέα πιο σκληρά μέτρα για εμάς.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη βουλή από τον Ιούλιο του 2016 για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.

Απαιτείται τώρα να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τον πλούτο  και την παραγωγή στα χέρια τους.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε. Όλοι στον αγώνα. Την κρίση να πληρώσουν τραπεζίτες, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο