Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τελετή ορκωμοσίας στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Ιουλίου 30, 2015
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της Δ΄ ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.  

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Άγιοι Πατέρες,

Κύριε Αρχηγέ της Πολεμικής Αεροπορίας,

Κύριε Πτέραρχε,

Κύριοι Ταξίαρχοι,

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας εδώ στην πόλη της Τρίπολης για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων σμηνιτών και στρατιωτών μας για την επίσημη ένταξη των στρατευμένων νέων στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Σμηνίτες και στρατιώτες, η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εσάς και τις οικογένειές σας. Με τον όρκο που δώσατε πριν λίγο, ξεκινάει και επίσημα μία σημαντική περίοδος της ζωής σας, μια περίοδος προσφοράς στην Εθνική Άμυνα και τη χώρα μας
. Ορκιζόμενοι στα Ιερά και στα Όσια των προγόνων μας, όλων εκείνων που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αναλαμβάνετε την ύψιστη υπόσχεση προς την πατρίδα. Καλείστε να υπηρετήσετε την υψηλή αποστολή των κλάδων στους οποίους καταταγήκατε και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Από σήμερα, μαζί με το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλείστε να φυλάξετε τις σύγχρονες Θερμοπύλες, άγρυπνοι φρουροί σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και για αυτό σας καλώ να δείξετε ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Εκμεταλλευτείτε τα όσα σας προσφέρονται, αποκτήστε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία σας στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση η θητεία δεν αποτελεί φόβητρο αλλά ύψιστη υποχρέωση. Να αισθάνεστε υπερήφανοι καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Όλοι μας, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, έχουμε επίγνωση και βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας, των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και για αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση που είναι καθοριστική για τη διατήρηση του αξιόμαχου και του φρονήματος. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη χαλάρωση της πειθαρχίας, μιας στρατιωτικής αρετής, που δεν πρέπει να συγχέεται με την στέρηση της ελευθερίας. Αντιθέτως αποτελεί απαραίτητο όρο της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποτρεπτικής ικανότητας.

Να είστε βέβαιοι ότι οι εποχές των ρουσφετιών τελείωσαν. Θα αντιμετωπιστείτε όλοι δίκαια στις μεταθέσεις σας, ανάλογα με τα κοινωνικά κριτήρια που υπάρχουν.

Θα ήθελα από εδώ από την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης που είχα και εγώ την τιμή να καταταγώ στις Ένοπλες Δυνάμεις, να δηλώσω ότι αυτή την ευκαιρία της κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις θα προσπαθήσω κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να τη δώσω εθελοντικά και στις Ελληνίδες. Να έχουμε εθελοντική κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ελληνίδων εκείνων που θέλουν να προχωρήσουν και να συμμετάσχουν εν συνεχεία ως στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Αγαπητοί γονείς, να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της πατρίδος και μαζί με εμάς να τα στηρίξετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις ως μέρος του ελληνικού λαού συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του τόπου. Παρά τις σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό τους δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ούτε έχει υποβαθμιστεί η μαχητική ισχύς του εθνικού - αμυντικού μας συστήματος. Αντίθετα ακόμα και σήμερα η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί ένα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα που εργάζεται συστηματικά για να εδραιώσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας.

Επιτρέψτε μου να σας καταθέσω αυτό που μου είπε ο Διοικητής του Καστελόριζου, όταν τον επισκέφθηκα στην αρχή της θητείας μου. Μου παρέδωσε μια φθαρμένη σημαία η οποία υπεστάλη από το βράχο της Στρογγύλης και από τη Ρω και μου είπε: «Κύριε Υπουργέ, να ξέρετε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο οι σημαίες υποστέλλονται μόνο όταν φθαρούν. Όσο ζει ακόμα και ένας από εμάς, δεν υποστέλλονται οι σημαίες στην Ελλάδα, δεν παραδίδουμε την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας μας».

Σε αυτό τον στρατιωτικό όρκο που δώσατε και εσείς σήμερα, τον όρκο που δώσαμε και όλοι όσοι υπηρετούμε τα κοινά θα πρέπει να βασιστούμε για το μέλλον της πατρίδος.

Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός, ο προστάτης Άγιος Γεώργιος και οι Ταξιάρχες να είναι δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας αλλά και μετά.

Με άξονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και ασφάλειας, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προωθούμε σημαντικές μεταβολές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό την ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, την βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων και την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί την συνεισφορά του καθενός όπως και κατά το παρελθόν εγένετο σε δύσκολες για την πατρίδα στιγμές, με νικηφόρο στο τέλος αποτέλεσμα. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, παρά τις δυσκολίες θα αναδειχτούμε νικητές. Να είστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα στεφθούν με επιτυχία.

Αγαπητοί γονείς, τώρα πλέον τα παιδιά σας είναι και δικά μας παιδιά, παιδιά των Ενόπλων Δυνάμεων. Να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουμε στη διάρκεια της θητείας τους να είναι απόλυτα ασφαλείς. Αυτό ζητώ και από τους στρατεύσιμους, από τους σημερινούς ορκισθέντες, πρώτα απ’ όλα να βάλετε την ασφάλειά σας και την ασφάλεια του διπλανού σας.

Θέλω να ευχηθώ ακόμα λοιπόν μια φορά σε σας και τις οικογένειες σας υγεία, προκοπή, καλή προσαρμογή και επιτυχία στην στρατιωτική σας θητεία. Επειδή είναι η πρώτη σειρά την οποία ορκίζω σας δίνω και δέκα μέρες τιμητική άδεια προκειμένου να ετοιμαστείτε για να αναλάβετε τα καθήκοντα στις Μονάδες σας».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας είμαστε σήμερα εδώ στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων σμηνιτών και στρατιωτών. Των παιδιών μας, τα οποία από σήμερα και μετά θα προωθηθούν στις Μονάδες τους γα να διαφυλάξουν την εθνική ακεραιότητα της χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατεύσιμοι αλλά και οι γονείς τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό ηθικό, όλοι αντιμετωπίζονται πλέον κατά τον ίδιο τρόπο, ισότιμα, το ρουσφέτι καταργήθηκε. Όλοι θα προωθηθούν σε Μονάδες της παραμεθορίου, κατά προτεραιότητα στα νησιά και στον Έβρο όσο αφορά τον Στρατό και σε μάχιμες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα αντιμετωπιστούν με κοινωνικά κριτήρια εκείνες οι περιπτώσεις τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι πλέον εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών τους, να γνωρίζουν ότι πλέον οι δυνατότητες και η ποιότητα ζωής που δίνουμε στους στρατεύσιμους είναι αρκετά υψηλές.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να συγχαρώ τον Διοικητή της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς Εκπαιδευτές, για την άριστη κατάρτιση την οποία έδωσαν στους νεοσύλλεκτους. Εύχομαι στους νεοσύλλεκτους μία καλή θητεία και η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα κοντά τους».

 

newsnowgr.com

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 21 Ιαν

  ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ ΑΓΓΙΩΑΝΝΑΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Σεχιώτη Τάσου 22

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710223636

 • 21 Ιαν

  ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΜΑΡΙΑ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 81

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.) τηλ.: 2741080680

 • 21 Ιαν

  ΖΟΥΖΙΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Πλατεία Συντάγματος 2

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752027445

 • 21 Ιαν

  ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑ Α. - ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΣΠΑΡΤΗ | Γκορτσολόγου 78

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731021155

 • 21 Ιαν

  ΚΑΡΝΟΥΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Αρτέμιδος 103

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00  (Επ.), τηλ.: 2721021460

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia