ΕΡΓΑΝΗ: Πλήρης η επικράτηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης* «ΛΥΣΗ», διοργανώνουν, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ,  ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»  στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της έκθεσης, κτίριο Φραγκίστα, (4οχιλιόμετρο Άργους – Ναυπλίου).

Η παρουσίαση του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και η ενημέρωση του θεσμού της διαμεσολάβησης είναι από τα βασικά θέματα που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της εκδήλωσης. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO

Στo πλαίσιo της έκθεσης Πελοπόννησος EXPO 2017, διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αργολίδας πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων ως εξής:

– B2B με 15 επιχειρηματίες από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ελληνικά προϊόντα κυρίως του κλάδου της διατροφής, αλλά και για  τους κλάδους  επαγγελματικού εξοπλισμού, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, Information Technology  και συσκευασίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο της Πελοπόννησος ΕΧPO στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. (Κτίριο Φραγκίστα, 4ο χλμ Άργους- Ναυπλίου)

– Προσωπικές συναντήσεις με τους εμπορικούς ακολούθους της Ελλάδας σε Aμερική, Σερβία, Πολωνία και Ιαπωνία, σχετικά με όλα τα αντικείμενα δραστηριοτήτων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου  10π.μ.-2μ.μ.

– Προσωπικές συναντήσεις με τον κ. Παπαστεργιόπουλο,  εκπρόσωπο της  Enterprise Greece και Διευθυντή Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 10π.μ.-2μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

2η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Η Αργολίδα υποδέχεται τη δεύτερη διοργάνωση της Έκθεσης “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την Έκθεση που προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της Ελληνικής Επιχείρησης & προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα.

H Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ετοιμάζεται το 2017 για μια ακόμη επιτυχημένη και μεγάλη διοργάνωση, όπου στόχος μας είναι η καθιέρωση του θεσμού και η ανάδειξη της Έκθεσης ως μια διοργάνωση ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» πραγματοποιείται από τις 27 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου 2017 στην Αργολίδα, στο κτίριο Φραγκίστα.

Περισσότερες πληροφορίες στην www.peloponnisosexpo.gr

ΕΡΓΑΝΗ: ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η πλήρης κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, δηλαδή στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, έναντι των θέσεων πλήρους απασχόλησης, το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων και αποχωρήσεων κατά το μήνα Αύγουστο και η θετική ροή θέσεων για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, αποτελούν τα βασικά στοιχεία που κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την περίοδο αυτή.  Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος– Αύγουστος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.588.065 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.339.322, εκ των οποίων οι 687.546 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 651.776 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου οκταμήνου του έτους 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 248.743 νέες θέσεις εργασίας. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη από το 2001 και εντεύθεν.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΆΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο