Ανησυχία για την εφαρμογή των ευνοϊκών μέτρων για τα εργασιακά εξέφρασαν φορείς

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κ.ΛΠ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 10.000 ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ 55-67 ΕΤΩΝ
Ξεκινάει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 55-67 ετών, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες και το ύψος της επιχορήγησης έχει ανώτατο όριο τα 600 ευρώ, μηνιαίως.
Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση, που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Αύξηση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν χθες. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment indicator, ESI) αυξήθηκε από 98,2 μονάδες τον Ιούλιο στις 99,0 μονάδες τον Αύγουστο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών. Στην ενίσχυση του δείκτη συνέβαλε η βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών και η αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

EUROSTAT: ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Μικρή μείωση στο 21,7% κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο του 2017, σε σχέση με τον Απρίλιο (21,8%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (21,7% το Μάιο) και στην Ισπανία (17,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,9%), στη Γερμανία (3,7%) και στη Μάλτα (4,1%). Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων τον Μάιο διαμορφώθηκε στα 1,035 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 18,1% και στις γυναίκες στο 26,1%.

ΤτΕ: ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 1,2%
Περαιτέρω μείωση κατά 1,2% εμφάνισαν οι τιμές των διαμερισμάτων στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα οποία προέρχονται από τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 1,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, στο α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 1,7%, ενώ για το σύνολο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,4%.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ
Tην ύπαρξη θετικών διατάξεων στο νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζόμενων, όσο και την απόκλιση ανάμεσα στην ψήφισή τους και στην εφαρμογή τους, επισήμαναν φορείς που τοποθετήθηκαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, ενώ επισήμαναν ιδιαιτέρως ότι παραμένουν σε ισχύ αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις. Εκ μέρους του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Μίχαλος, χαιρέτησε την νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης για την ρύθμιση της απορυθμισμένης αγοράς εργασίας εκφράζοντας παράλληλα ανησυχίες λόγω της «έλλειψης μιας πιο μετριοπαθούς και ισόρροπης αντιμετώπισης των προβλημάτων ρευστότητας θα εντείνει τις τριβές εμποδίζοντας τον διάλογο και την εργασιακή ειρήνη». Ο κ. Μίχαλος, πρότεινε την επαναφορά της θεώρησης του βιβλίου υπερωριών «ώστε να υπάρχει διαφάνεια και εξάλειψη σοβαρών προβλημάτων από την άλλη».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο