Μαρτίου 03, 2021

Επισκέπτες από εννέα χώρες βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο του Erasmus + (video - pics)

Επισκέπτες από εννέα χώρες επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας προκειμένου να ενημερωθούν γύρω από πρόγραμμα στο πλαίσιο του Erasmus + το οποίο είναι διακρατικό και αφορά σε δράσεις απασχόλησης και επανένταξη νέων ατόμων στην αγορά εργασίας.

Ο υπεύθυνος της ΜΚΟ «Εξάντας» κ. Σταύρος Ζορμπαλάς, αναφέρθηκε στο σκοπό του προγράμματος Erasmus + που λαμβάνει χώρα στην Τρίπολη, Αμέσως μετά το λόγω πήρε η Εκπαιδεύτρια - συντονίστρια κα. Μαρία Καμπούρη Ελληνίδα με καταγωγή από το Γύθειο που ζει μόνιμα στην Ιταλία

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Παναγιώτης Μαντάς.

Ένα Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Erasmus+ κάτω από την Βασική Δράση 1, ΚΑ1, μαθησιακή κινητικότητα ατόμων που ασχολούνται με νέους (Youth Workers), έλαβε χώρα στην Τρίπολη, στο ξενοδοχείο “Tripoli City Hotel”

Το σεμινάριο που είχε ως κεντρικό θέμα το πρόβλημα των ΝΕΕΤ, νεαρών ατόμων που έχουν διακόψει την σχολική εκπαίδευση, δεν έχουν καμιά εργασιακή απασχόληση και ούτε παρακολουθούν κάποιο σεμινάριο, διοργανώθηκε από τον EXANDAS φορέα με βάση την Αρκαδία σε συνεργασία με την ιταλική AIMNETWORK. Η γειτονική οργάνωση δραστηριοποιείται στην ένταξη των νέων μεταναστών στο Ιταλικό κοινωνικό και σχολικό σύστημα και ο EXANDAS είναι ένας δυναμικός φορέας που δραστηριοποιείται στα Ευρωπαικά προγράμματα για νέους στην Αρκαδία.

 Οι συμμετέχοντες του Ευρωπαικού Προγραμματος είναι 36 νέοι που ήρθαν από εννέα χώρες: την Ελλάδα, την Εσθονία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία,την Κροατία, την Τουρκία την Ισπανία. Οι μαθησιακές δραστηριότητες που ακολούθησαν τις μεθόδους της άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης  είχαν ως στόχο το να να αναπαράγουν νέες ιδέες, δημιουργικές εργασίες, όπως επίσης  και την συγγραφή νέων Ευρωπαικών προγραμμάτων εκ μέρους των συμμετεχόντων φορέων. Ένας από τους στόχους του Σεμιναρίου είναι οι νεοι που λαμβάνουν μέρος να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα του προγράμματος έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο των ΝΕΕΤ και να να αυξηθεί η νεανική επιχειρηματικότητα,  στα κράτη μέλη του προγράμματος.
Έλληνες ιθύνοντες, ήδη ήρθαν σε επαφή με την συντονίστρια οργάνωση, συμμετείχαν στις δραστηριότητες και συνεισέφεραν στην εργασία με πολύ χρήσιμες προτάσεις και ενθάρρυνση. Η ομάδα του Σεμιναρίου έγινε δεκτή στο τοπικό Επιμελητήριο από τον Πρόεδρο, κο Γιάννη Μπουντρούκα, εκει οι ιδέες και εργασίες που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν και με την βοήθεια της Προέδρου του Ιταλικού εταίρου φορέα  που είναι και η μέντορ και διδάσκουσα του όλου προγράμματος κα Μαρία Καβούρη. Την επομένη ημέρα οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το σπήλαιο Κάψια που έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού. Ακολούθησε επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής που αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα Διαπολιτισμικής, Οικουμενικής Αρχιτεκτονικής και συνάντηση με τον Αρχιτέκτονα κο Κ. Παπαθεοδώρου μαθητή του αείμνηστου Αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.
Ο συντονιστής του EXANDAS  κος. Σταύρος Ζορμπαλάς  και οι συνεργάτες του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος και την θερμή υποδοχή από την τοπική κοινωνία της Τρίπολης και υπόσχονται να συνεχίσουν το έργο του φορέα με μεγαλύτερη ώθηση συμπεριλαμβάνοντας όλο και περισσότερους νέους στα πλαίσια μελλοντικών προγραμμάτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Τρίπολης - Παράσχου Ματίνα, οι οποίοι πίστεψαν στην αποστολή που θα έφερνε σε πέρας αυτό το Σεμινάριο, και επομένως υποστήριξαν την οργάνωση του προγράμματος και την πραγματοποίησή του καθώς και στο ξενοδοχείο “Tripoli City Hotel”, τον διευθυντή του κο. Χρύσανθο Ρεπαντή και το προσωπικό για την υπέροχη φιλοξενία του.

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 02 Μαρ

  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΒΕΜΜΟΥ ΜΑΡΙΑ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Πατρ. Γρηγορίου Ε 9

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710237773

 • 02 Μαρ

  ΦΙΛΙΝΗ Δ. -  ΦΙΛΙΝΗ Ζ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Άργους 22

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022332

 • 02 Μαρ

  ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ι.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Πατρών 49Α & Ευποιίας

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741026005

 • 02 Μαρ

  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι.

  ΣΠΑΡΤΗ | Θερμοπυλών 115

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731029221

 • 02 Μαρ

  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Παγώνη Χρύσανθου 11

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721022772

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia