Τεράστιο πρόβλημα η προμήθεια καυσίμων στην Μεγαλόπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Μεγαλόπολη η προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα του δήμου αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, τόσο για την τωρινή δημοτική αρχή, όσο και για την προηγούμενη.

Η αλλαγή της νομοθεσίας έχει δημιουργήσει μια απίστευτη εμπλοκή.  Όταν γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων δεν υπάρχει συμμετοχή αφού όποιος επαγγελματίας κάνει το λάθος να δώσει προσφορά και  κερδίσει, τότε θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του δήμου από την τσέπη του και να περιμένει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των εγγράφων για να πληρωθεί μετά από μήνες. Το κόστος αυτό είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να το αντέξει κανένας επαγγελματίας. Έτσι οι διαγωνισμοί δεν γίνονται και  η προμήθεια καυσίμων γίνεται ανά αυτοκίνητο , ανά μήνα, με απίστευτη γραφειοκρατία και διαδικασία που ταλαιπωρεί υπαλλήλους και αιρετούς. Και πάλι η πληρωμή γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Μάλιστα πολλές φορές τα οχήματα του Δήμου ξεμένουν από καύσιμα και δημιουργούνται χειρότερα προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου. Τρανταχτό παράδειγμα , οι ημέρες πριν τον 15Αύγουστο που δεν υπήρχαν καύσιμα ούτε για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Λίγο πιο μακριά μας , ο Δήμος Σικυωνίων (Κιάτο) δεν έχει κανένα πρόβλημα με διαγωνισμούς καυσίμων , με γραφειοκρατία, με οχήματα που δεν έχουν καύσιμα. Το αντίθετο μάλιστα έχει πετύχει και την εξοικονόμηση περίπου 120.000 ευρώ ετησίως  , μόνο από τα καύσιμα και την κίνηση οχημάτων. Ο Δήμος Σικυωνίων ανήκει στους οικονομικά βιωσιμοτέρους δήμους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών κ Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Την ίδια λύση εφαρμόζουν αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα.

Δείτε τι λύση δόθηκε εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο