Απαντήσεις του ΔΝΤΗ σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ κ. Περικλη Καπογιάννη για την πρώτη χρονιά λειτουργίας του στην Πελοπόννησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ – ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ …ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ κ. ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ στην Τρίπολη. Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα αυτού του νέου ξεκινήματος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΑΚΜΩΝ στην καρδιά της Πελοποννήσου και ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;
Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΜΩΝ ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης πάνω από 22 χρόνια, ενώ λειτουργεί ως ΙΕΚ ένα έτος ήδη και προχωράμε δυναμικά στο δεύτερο. Ο απολογισμός της πρώτης χρονιάς μας ενθαρρύνει, δεδομένου ότι, όπως όλα δείχνουν η δημιουργία του ΙΕΚ ήρθε να καλύψει ένα κενό και μια ανάγκη για την πόλη μας και την ευρύτερη Περιφέρεια στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το γεγονός δε, ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της Πελοποννήσου νομίζω ότι αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν πλέον να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να μάθουν να κάνουν αυτό που αγαπούν, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ειδικότητες «αιχμής», χωρίς να χρειαστεί να «ξενιτευτούν».
ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Φέτος βλέπουμε στο εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα νέες σύγχρονες ειδικότητες. Αρχικά θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γι αυτές τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος στο ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ Τρίπολης και έπειτα να μας πείτε ποιες είναι οι προτεραιότητες από την πλευρά σας αλλά και ποια είναι τα κριτήρια που επιλέγετε αυτές τις ειδικότητες;

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού μας προγράμματος απαντά σε 3 βασικά ερωτήματα. Τι ανάγκες έχει η αγορά εργασίας, τι ανάγκες έχουν οι σπουδαστές , τι ανάγκες έχει η τοπική και η ευρύτερη κοινωνία. Λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω άξονες, εκπονούμε κάθε φορά το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με σαφή προσανατολισμό προς την εκπλήρωση των επιθυμιών και των ονείρων των σπουδαστών.

Για το τρέχον διδακτικό έτος θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ οι εξής ειδικότητες:
• Μαγειρική
• Πληροφορική(Web/Δίκτυα)
• Φυσικοθεραπεία
• Εργοθεραπεία
• Λογιστική
• Τουρισμός
• Ποδολογία – Ονυχοπλαστική

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η: Το κεντρικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ Τρίπολης είναι: “σπουδές που πιάνουν τόπο στον …τόπο σας!”. Πείτε μας τρεις λόγους που κάποιος θα πρέπει να επιλέξει το δικό σας ιδιωτικό ΙΕΚ για τις σπουδές του.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι το πρώτο ιδιωτικό ΙΕΚ που λειτουργεί στην ΑΡΚΑΔΙΑ. Φέρει, ωστόσο, τη σφραγίδα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΑΚΜΩΝ, ενός Οργανισμού που έχει συνδέσει το όνομα του με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης για περισσότερα από 20 χρόνια.
Άρα ο πρώτος και σημαντικός λόγος που κάποιος πρέπει κάποιος να μας επιλέξει είναι ότι δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή ή πόλη και να επωμιστεί η οικογένεια του το δυσανάλογο κόστος των εξόδων διαμονής, διατροφής και μετακίνησης για αμφιβόλου ποιότητας και επιπέδου υπηρεσιών που τυχόν θα λάβει.
Επιπλέον, έχοντας υλοποιήσει εκατοντάδες προγράμματα για άνεργους και εργαζόμενους έχουμε αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργασιών με επιχειρήσεις όλων των κλάδων, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσουμε και τους σπουδαστές του ΙΕΚ σε κατάλληλες επιχειρήσεις πρακτικής.
Η πολυετής εμπειρία μας στον εκπαιδευτικό χώρο σε συνδυασμό με την πανελλαδική εμβέλεια και παρουσία του Οργανισμού μας δίνει το πλεονέκτημα να επιλέγουμε έμπειρο διδακτικό προσωπικό. Η βάση των συνεργατών, από την όποια αντλούμε τους εκπαιδευτές μας, απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου με περγαμηνές που διασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην εκπαίδευση.
Άρα, συνολικά οι σχέσεις μας με την αγορά, μας επιτρέπουν να παρέχουμε στους σπουδαστές μας ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης με τη χαμηλότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η: Στα διαφημιστικά σας έντυπα βλέπουμε ότι στο ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ Τρίπολης οι σπουδαστές όλων των τμημάτων θα έχουν και πρόσθετη στήριξη με τη λειτουργία γραφείου διασύνδεσης του ΙΕΚ με την αγορά εργασίας. Ποιος θα είναι ο ρόλος αυτού του γραφείου;

Το Γραφείο Διασύνδεσης έχει ως κύρια αποστολή του την προετοιμασία και την υποστήριξη των σπουδαστών και των αποφοίτων του ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας και την περαιτέρω ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και διασύνδεσης αναφορικά με ζητήματα απασχόλησης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης, επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ. Καθόλη τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των σπουδών, οι σπουδαστές μας βρίσκουν την πόρτα μας ανοιχτή και τους υποστηρίζουμε ενεργά στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη. Μέσα από την εξατομικευμένη προσέγγιση αναδεικνύουμε τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση τους και τους κατευθύνουμε στις καταλληλότερες θέσεις εργασίας σύμφωνα με το προφίλ τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5η: Μαθαίνουμε ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ Τρίπολης κλείνει συνεχώς συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας προκειμένου οι σπουδαστές να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Αυτό πιστεύετε ότι θα κάνει πιο εύκολη την επαγγελματική τους αποκατάσταση;

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ μεριμνούμε ήδη από την έναρξη των σπουδών να υπάρχει η επαφή των σπουδαστών με την αγορά εργασίας. Η δομή των προγραμμάτων συνδυάζει τη θεωρητική με την εργαστηριακή κατάρτιση σε επαγγελματικούς χώρους και σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Παράλληλα, διοργανώνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια με εισηγητές καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και διασφαλίζουμε τη συμμετοχή των σπουδαστών μας στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ειδικότητα τους. Όσον αφορά την πρακτική άσκηση και τις συνεργασίες μας με επιχειρήσεις της Περιφέρειας, πρόκειται για την κατακλείδα μιας συντονισμένης και επισταμένης στρατηγικής προσπάθειας να διασφαλίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας. Φροντίζουμε οι συνεργάτες μας να γνωρίζουν ήδη πολύ πριν την ώρα της πρακτικής άσκησης τη δυναμική των σπουδαστών μας και όταν έρθει η στιγμή να τους επιλέξουν αρχικά ως πρακτικά ασκούμενους και στη συνέχεια ως μελλοντικούς συνεργάτες τους. Φέτος, εξασφαλίσαμε μια πολύ μεγάλη συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, η οποία συνίσταται σε υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων, την πρακτική άσκηση αλλά και πιθανή μελλοντική απασχόληση αποφοίτων για τις ειδικότητες της Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6η: Με την πείρα που έχετε στα εκπαιδευτικά θέματα ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους νέους ανθρώπους που διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη τώρα και αγωνιούν για την επόμενη μέρα; Τι θα τους συμβουλεύατε πριν κάνουν την όποια επιλογή για το επαγγελματικό τους μέλλον;

Να ακολουθούν αυτή τη φωνή που έχουν μέσα τους και τους υπαγορεύει τι πρέπει να κάνουν. Αυτή η ενστικτώδης φωνή είναι σχεδόν πάντα η πιο σωστή επιλογή. Από κει και ύστερα οι δυνατότητες τους και οι εναλλακτικές που τους προσφέρονται είναι απεριόριστες. Σίγουρα απαιτείται μια προσεκτική έρευνα πριν καταλήξουν σε συγκεκριμένο κλάδο και αντικείμενο σπουδών καθώς επίσης και φορέα εκπαίδευσης. Σε αυτό το σημείο όμως είναι που τους καλούμε να απευθυνθούν σε εμάς. Στο ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ θα συζητήσουν εκτεταμένα με κάποιον από τους εκπαιδευτικούς συμβούλους μας που θα αφουγκραστεί με προσοχή τις ανάγκες τους και στη συνέχεια θα τους καθοδηγήσει προκειμένου να καταλήξουν στο επάγγελμα που τους ταιριάζει.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο