Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε,η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή βόρεια της Καρύταινας (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε, χάρη στην συνεργασία, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή βόρεια της Καρύταινας, στους “Αγίους Θεοδώρους”, πάνω από το Λούσιο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/0g2SKz7wmSg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στην κατάσβεση πήραν μέρος ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές ενώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν από την πρώτη στιγμή επιτόπου για ό,τι χρειαζόταν (υδροφόρες, μηχανήματα κλπ), όπως και η ΔΕΗ, που συνεισφέρει πάντα στην περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης.

Χρειάζεται, όμως, από όλους μας ιδιαίτερη προσοχή για να διατηρήσουμε το όμορφο περιβάλλον μας, ειδικά αυτήν την εποχή, που οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι στην Αρκαδία, ενώ και το Σεπτέμβριο έχουμε κεραυνούς στο Μαίναλο και η ετοιμότητά μας πρέπει να είναι μεγάλη.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ και των εθελοντών, η φωτιά, που ξέσπασε στις 12:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Αυγούστου σε δύσβατη περιοχή πίσω από την Καρύταινα και πάνω από το Λούσιο ποταμό, δεν είχε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Η φωτιά ήταν επικίνδυνη, αφού η εστία της ήταν σε δύσβατο σημείο και μόνο με πεζοπόρα τμήματα και εναέριες δυνάμεις μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού αυτή η περίοδος είναι επικίνδυνη για την περιοχή μας, όσον αφορά τις φωτιές και οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα αλλά και να προστατεύουν το περιβάλλον που ζουν, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλοι μας.

Συγχαρητήρια σε όλους που βοήθησαν για την κατάσβεση της φωτιάς και ας ευχηθούμε να μην έχουμε άλλα τέτοια συμβάντα στην όμορφη Αρκαδία μας.

{gallery}fotia_karitena{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο