H Ι. Μητροπόλη Μαντινείας και Κυνουρίας στο Φεστιβάλ χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στην Ι. Μ. Κορίνθου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με μεγάλη επιτυχία, το Δ΄ Φεστιβάλ Χορωδιών ΒυζαντινήςΜουσικής, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017».

Στην υπέροχη αυτή Εκκλησιαστική μουσική βραδιά,που κατ’ έτος πλέον ευφραίνει «ώτα και καρδίας» έλαβαν μέρος ο Βυζαντινός Χορός Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ»υπό την διεύθυνση του Χοράρχηκ. Βασιλείου Γεωργαρά, η Βυζαντινή Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχηκ. Γεωργίου Γερογιάννηκαι η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχηκ. Αναστασίου Γκιούλη,Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους φιλοξενούμενους χοράρχες και στις χορωδίες τους, για την συμμετοχή τους στο Δ’ Φεστιβάλ Χορωδιών και μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του για την άριστη απόδοσή των εκκλησιαστικών ύμνων,προσκάλεσε τους πιστούςνα συμμετάσχουν και στις υπολειπόμενες εκδηλώσεις των «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2017»,αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον Απόστολό μας Άγιο Παύλο.

{gallery}festival_ekklisiastikon_xorodion_korinthos{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο