Πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (video - pics)

Μαΐου 14, 2017
Tην Κυριακή 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη με αρκετή συμμετοχή ειρηνιστών από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 από το μνημείο Λαμπράκη στην πλατεία Γρηγορίου Λαμπράκη στην Κερασίτσα, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αρκά γιατρού, αθλητή, ανθρωπιστή και ειρηνιστή, αμέσως μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας και την κατάθεση στεφάνων.

Σημειωτέον ότι στις 15:30 είχε αναχωρήσει λεωφορείο από την πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, προκειμένου να μεταφέρει τον κόσμο που ήθελε να συμμετάσχει στην πορεία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι ειρηνιστές πέραν των αντιμπεριαλιστικών συνθημάτων και των συνθημάτων κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή, φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού.

Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης, ήταν γιατρός, πολιτικός, αθλητής, μα πάνω απ' όλα ανθρωπιστής. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου του 1963, σε ηλικία 51 ετών. Εκτός από αγανάκτηση στην κοινή γνώμη, ο θάνατός του προκάλεσε και οξύτατη πολιτική κρίση. Στην αρχή, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο θάνατός του είχε προέλθει εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος, εκδοχή την οποία στην αρχή υιοθέτησε και η κυβέρνηση.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που επικράτησε σήμερα, και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, οι ειρηνοδρόμοι τερμάτισαν στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη περίπου στις 19:00.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia