Σταύρος Δέμος: Η βράβευση του Αρκά που έκανε γνωστό το ελληνικό φάρμακο παγκοσμίως! (pics/video)

Μαΐου 14, 2017
Η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου βράβευσε τον Αρκά ιδρυτή της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ κ. Δέμο κατά τη διάρκεια Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: "Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ", ενώ τον έκαναν και επίτιμο μέλος του συλλόγου της Αρκαδίας.

Ο κ. Δέμος ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη βράβευση του: «Μην ξεχνάτε ότι είμαι από την Αρκαδία και όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος από τους Αρκάδες. Αυτή η γη μας έδωσε την επιθυμία για πρόοδο, προσφορά και αγάπη. Θέλω όλα τα φάρμακα να κυκλοφορούν στον κόσμο με ελληνικά γράμματα.Δυο λόγια για τον κ.ΔέμοΓεννήθηκε στην Τρίπολη από πατέρα Αρκά και μητέρα Μικρασιάτισσα.Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Δεμου με την οποία μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τη Στέλλα που είναι φαρμακοποιός, την Ιωάννα και τον Δημήτρη που είναι χημικοί.Σπούδασε στο σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το 1965 άνοιξε φαρμακείο στου Παπάγου, αλλά τα στενά όρια ενός φαρμακείου τον «έπνιγαν» και έτσι το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση Σταύρος Δέμος – φαρμακευτικά προϊόντα. Το 1968 δημιούργησε την ετερόρρυθμη εταιρεία Σταύρος Δέμος και ΣΙΑ ΕΕ και το 1973 οι δυο εταιρείες συγχωνευτήκαν και δημιουργήθηκε η Demo AEBE.Η Demo AEBE είναι πρώτη σε πωλήσεις στη νοσοκομειακή αγορά στην Ελλάδα, ενώ πάνω από 1500 σκευάσματα εξάγονται σε περίπου 80 χώρες του εξωτερικού.Στην επιχείρηση του απασχολεί 850 άτομα, ενώ δεν σταματάει να επεκτείνεται καθώ εντός του 2017 ξεκίνησαν εργασίες για την 4η μονάδα παραγωγής.Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και τονίστηκε και από την κα.Φράγκου είναι πως ο κ.Δέμος έχει δημιουργήσει ιατρείο για όλους τους εργαζόμενους, αλλά και γυναικολογικό εργαστήριο για το γυναικείο προσωπικό της μονάδας, όπου μπορούν να εξεταστούν δωρεάν.


Σε παλιότερη μάλιστα δήλωση του στον Εθνικό Κήρυξ είχε αναφέρει: "Το εργοστάσιο δεν είναι μόνο μηχανήματα, τοίχοι και όργανα χημείου. Αψυχα αντικείμενα. Αυτά για να αποδώσουν, θέλουν και το έμψυχο υλικό τους, το οποίο χρειάζεται να τα αγαπήσει, να τα σεβαστεί, να τα συντηρεί και κυρίως να τα φροντίζει. Ετσι θα αποδώσουν ό,τι το καλύτερο, ό,τι το τελειότερο των δυνατοτήτων τους. Αυτή όμως την αγάπη πρέπει να την εμπνεύσει και να τη μεταδώσει ο εργοδότης στο έμψυχο υλικό του, που είναι οι εργαζόμενοι. Οι συνεργάτες είναι οι παράλληλοι συντελεστές της επιτυχίας. Οι εκτελεστές του οράματος του επιχειρηματία. Αυτός οφείλει να τους το μεταλαμπαδεύσει να τους εμψυχώσει και να τους μεταφέρει τη φιλοδοξία του και το όραμά του. Να τους κάνει κοινωνούς με τα πιστεύω του για την επιτυχία του σκοπού του οράματος. Ο Επιχειρηματίας πρέπει να αγαπήσει το προσωπικό του για να τον αγαπήσει και αυτό. Να το φροντίζει και κυρίως να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντί τους. Να είναι δίκαιος, να σέβεται την εργασία τους και να συμπεριφέρεται με αγάπη και ευγένεια. Μάθε τους και φρόντισε να πιστεύουν θετικά στο σκοπό της εταιρείας. Αυτές ήταν και είναι οι Αρχές μου. Χωρίς το ενδιαφέρον και την αγάπη των συνεργατών σου δεν γίνεται τίποτα. Για να επιτελεστεί ένα έργο πρέπει πρώτα να το πιστέψει ο εργοδότης. Χωρίς την πίστη και τη φροντίδα αυτού και εν συνεχεία των συνεργατών του αποκλείεται να ολοκληρωθεί οποιοδήποτε έργο.Η δύναμή μου στις επιχειρήσεις μου ήταν και είναι η αγάπη, η αλληλοεκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός εμού και του προσωπικού μου. Γι’ αυτό έχω αγαπήσει το εργατικό μου προσωπικό και με έχει αγαπήσει πολύ και αυτό".

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Σεπ

  ΦΡΑΓΚΟΥ Β. - ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Εθνικής Αντιστάσεως 1

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710222285

 • 19 Σεπ

  ΣΚΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Γ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τρικούπη Χαριλάου & Ικονίου

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752027160

 • 19 Σεπ

  ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθν. Ανεξαρτησίας & Πυλαρινού

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741024246

 • 19 Σεπ

  ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ιατροπούλου 12Α

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721020752

 • 19 Σεπ

  ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑ Α. - ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΣΠΑΡΤΗ | Γκορτσολόγου 78

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731021155

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia