Πιάνα: Video απο το πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας

Ενα μικρο βιντεο για την αναδειξη του πανεμορφου χωριου Πιανα.

Μέσα σε ένα ελατοδάσος του Μαινάλου, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά έξω από την Τρίπολη, βρίσκεται χτισμένη η Πιάνα, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό.

Το χωριό το διασχίζει ο ποταμός Ελισσώνας και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό: Παντού υπάρχουν τρεχούμενα νερά και φυσικά πλούσια βλάστηση.

Πάνω στο βράχο δεσπόζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ενώ στην πλατεία υπάρχει το λαογραφικό μουσείο με τα σημαντικά εκθέματα και οι βρύσες με το γάργαρο νερό.

Κάθε σπίτι είναι κι ένα ξεχωριστό στολίδι: Πετρόχτιστο με κεραμίδια, ξύλινες πόρτες με αμπάρες και φυσικά κάθε αυλή έχει τον δικό της ξυλόφουρνο.

Πιάνα

Έχει ενδιαφέρον: Στο Λιμποβίσι έχει αναστηλωθεί η οικία των Κολοκοτρωναίων και είναι πια μουσείο που μπορείτε να το επισκεφθείτε.

Αξίζει επίσης να αφιερώσετε χρόνο ώστε να ανακαλύψετε τις ομορφιές στο Αρκουδόρεμα με την εκκλησία της Παναγίας του Αρκουδορέματος που χτίστηκε το 1719, στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο γύρω από τον ποταμό Ελισσώνα, αλλά και στο Πιανοβούνι που ο μύθος θέλει να βρίσκονταν η σπηλιά του Πάνα.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia