• 28 Ιαν

  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Αγίου Κωνσταντίνου 154

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710224222

 • 28 Ιαν

  ΣΟΦΡΩΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Νέδοντος 87

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2721027251

 • 28 Ιαν

  ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Δαμασκηνού 7

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741085491

 • 28 Ιαν

  ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ Γ. - ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ Ι.

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 107Α

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731024060

 • 28 Ιαν

  Α. ΑΒΟΥΡΗ -  Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Αιγίου 51

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022701

Συλλογικότητες και φορείς Πελοποννήσου: "Θράσος και ανομίες στη διαχείριση των σκουπιδιών"

Πολίτες της Πελοποννήσου βρέθηκαν τη Δευτέρα 24 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - Λίγο πριν την συνεδρίαση μέλη συλλογικοτήτων και φορέων της Πελοποννήσου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:κα. Κουτουζή – δικηγόρος από την ΠαλαιόχουνηΗ Παλαιόχουνη είναι σε πολύ άσχημη θέση. Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται ένα πραξικόπημα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Το έργο αυτό έχει νομικές και τεχνικές πλημμέλειες . Είναι ενάντια στον Εθνικό σχεδιασμό. Παρακολουθώ εδώ και δυόμιση χρόνια το έργο. Υπάρχει θράσος, γιατί μιλάμε για ένα έργο με πολλές παρανομίες.Το νομικό θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει λυθεί.Παραβιάζεται όλη η υπάρχουσα νομοθεσία. Υπάρχουν πολλά θέματα με τη χωροθέτηση.Ο κ.Τσιρώνης έλεγε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν αυτά, όμως μετά μας είπε πως βελτιώθηκαν πολλά, αλλά εμείς βλέπουμε πως το έργο δεν καλυτέρευσε σε τίποτα.Θα αφανιστούν όλα τα χωριά γύρω από την Παλαιόχουνη.Νιώθουμε απογοήτευση για την διάτρητη σύμβαση που έρχεται σήμερα στον ΦΟΔΣΑ.Η τιμή για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι περίπου 80 ευρώ τον τόνο. Τα περί 60 ευρώ που λένε είναι μύθοςκ.Μπουρκουλας - Πρόεδρος συλλόγου απανταχου ΚαλλιρρϊτώνΔεν είπαμε να φύγουν τα σκουπίδια από εμάς και να πάνε στο σπίτι του γείτονα.Αυτό το εγχείρημα που πάει να γίνει στην Πελοπόννησο είναι πέρα και έξω από όλες τις νομοθεσίες.Θέλουν να μεταφέρουν τα σκουπίδια από τη μια άκρη της Πελοποννήσου στην άλλη.Η Καλλιρρόη είναι σεισμογενής περιοχή και μέσα στην ίδια τους την μελέτη λέει εκτός των άλλων οτι απορρίπτονται και οι ζώνες υψηλής παραγωγικότητας στην οποία ανήκουν όμως και τα κτήματα που αγοράζουν στην Καλλιρρόη για να φτιάξουν το σκουπιδοεργοστάσιο μέσα σε ελαιώνα..


κ.Αργυροπουλος - Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο ΣπάρτηςΤα απόβλητα για τα οποία μιλάμε στο 85 τοις εκατό είναι υλικά και εμείς σαν κάτοικοι δεν θα τους τα δίνουμε αλλά θα τα διαθέτουμε μέσα από κοινωνικές προσπάθειες. Τότε αναρωτιέμαι αφού δεν θα έχουν σκουπίδια να τους δώσουν οι Δήμοι, τι θα διαχειρίζονται και μάλιστα με μια σύμβαση για 28 χρόνια;Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να διαθέτουμε όπου θέλουμε τα απορρίμματα μας. Αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει αντίκειται σε κάθε νόμο.Το κόστος δεν μπορεί να ξεπερνά για όλα αυτά που μας λένε τα 39 ευρώ.Από τα ζυγίσματα που έχουμε κάνει σε διάφορους δήμους το σύνολο των απορριμμάτων δεν ξεπερνά τους 200.000 τόνους και οχι 260.000 που σχεδιάζουν. Αρα θα δημιουργηθεί τρύπα.
κ. Γιόκαρης - Πρόεδρος της εταιρείας Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ87 δημότες φτιάξαμε αυτή την εταιρεία και αγωνιζόμαστε να δώσουμε λύση στον γόρδιο δεσμό που λέγεται σκουπίδια.Έχουμε διαχειριστεί μέχρι σήμερα 1000 τόνους που δεν κατέληξαν στους κάδους κάτι που θα είχε μεγάλο κόστος για το Δήμο.Έχουμε καλέσει το Δήμο Τρίπολης να μας στηρίξει αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση.


Η κατεύθυνση της διαλογής στην πηγή είναι η σωστή και παράγει πολιτισμό.κ. Ντανης – Μέλος της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»Θα περίμενα η διυπουργική να ανάψει το πράσινο φως στην εναλλακτική και πράσινη διαχείριση και όχι σε αυτήν που επιχειρούν να κάνουν.Πρέπει η διυπουργική να δει ξανά το βίντεο του κ.Τσιρώνη όταν είχε επισκεφτεί την Καλλιρόη και να μην προχωρήσει αυτή η σύμβαση. Πρέπει να μείνουν πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.Πρέπει να προχωρήσουν στην τοπική διαχείριση που είναι πιο οικονομική.


Η σημερινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ είναι κρίσιμη και πρέπει ο φορέας να μείνει προσηλωμένος στον ΠΕΣΔΑ και τον ΕΣΔΑ.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia