7ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πελοπόννησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 26 έως και 29 Απριλίου 2017, στο αμφιθέατρο και στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, την Πέμπτη 27 Απριλίου και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 από 8.30 έως 13.45.

Αυτή η «γιορτή» της Πληροφορικής στην εκπαίδευση δίνει την ευκαιρία να βγει έξω από τα όρια της τάξης η δημιουργικότητα παιδιών και εκπαιδευτικών και να φανεί συγκεντρωμένα σε ένα πολύμορφο πάζλ πόσα πολλά επιτυγχάνονται στα σχολεία πέρα και μέσα και πέρα από το τυπικό αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας. Επιπλέον είναι μια διαδικασία όπου αναδεικνύονται ταλέντα, ανταλλάσσονται εμπειρίες, διαχέεται η καινοτομία. Είναι το ίδιο σημαντικές και η παρουσίαση του έργου ενός σχολείου, και η παρακολούθηση της εργασίας των άλλων σχολείων.

Γι’ αυτό και το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Και τις δύο ημέρες υπάρχουν δύο βάρδιες παρουσιάσεων (9.00-11.00 και 11.30-13.30) σχολείων όλων των βαθμίδων, με ενδιαφέροντα έργα όπως προγραμματιζόμενα πολυμέσα, διάφορες κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχολικές εφημερίδες, blog, εφαρμογές για κινητές συσκευές κ.α. Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (158058/Δ2/27-09-2016) και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής καθώς και Τοπικούς Φορείς. Στην Καλαμάτα διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας, καθώς και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και...

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη, σήμερα (19.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο