5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά – Ανάμεσα τους και ένα με “καταγωγή” από Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) – Οινικές γεύσεις ιδανικές για πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, αλλά και ως ευχάριστο συνοδευτικό για όλες τις ώρες 

Η φράση «τα ροζέ είναι τα ερυθρά του καλοκαιριού» ανήκει στον οινοποιό και ποτοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο και είναι ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός γι’ αυτή την κατηγορία κρασιών. Έχουμε γράψει επανειλημμένως πως ταιριάζουν ιδανικά με λαδερά κι άλλες μεσογειακές γεύσεις και πίνονται ευχάριστα όλες τις ώρες, χωρίς να κουράζουν. Όσον αφορά τα ελληνικά ροζέ, χωρίς υπερβολή, έχουν κάνει υπέρβαση την τελευταία 5ετία. Ποιοτικά άρτια, ποικίλλουν σε απόχρωση, αρωματική ένταση και γευστική πολυπλοκότητα και όλα αυτά σε καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Για να απολαύσετε τις υπέροχες μέρες και νύχτες της άνοιξης, σας προτείνουμε 5 premium ροζέ και μία ευχάριστη έκπληξη από τα Χανιά, για όσους αγαπούν κρασιά με υπολειμματικά σάκχαρα.  

ΤΟΜΗ Πελοπόννησος Οινοποιείο Τρουπή / Μοσχοφίλερο / 2016 

TOMH

Το Μοσχοφίλερο αποδεικνύεται χαρισματικό και στη ροζέ εκδοχή του. Επιλέγοντας τα καλύτερα σταφύλια από ένα και μοναδικό αμπελοτόπι, το οινοποιείο Τρουπή δημιουργεί ένα ποιοτικό αρωματικό ροζέ από τη δημοφιλή ελληνική ποικιλία. Ντελικάτα αρώματα κυδωνιού, βερίκοκου και μήλου. Φρουτώδης γεύση, τραγανή οξύτητα και κομψή επίγευση με νότες φλούδας εσπεριδοειδών. Μόλις ο καιρός ζεστάνει, δεν υπάρχει απολαυστικότερο απεριτίφ από ένα ποτήρι Μοσχοφίλερο.  

IDYLLE D’ACHINOS Κεντρική Ελλάδα La Tour Melas / Grenache – Syrah – Αγιωργίτικο / 2016 

IDYLL

Επιλεγμένα αμπελοτόπια, χαμηλή στρεμματική απόδοση και ιδιαίτερα προσεγμένη οινοποίηση έχουν ως αποτέλεσμα τον σαγηνευτικό χαρακτήρα του πολυσυζημένου αυτού ροζέ. Διακριτικά αρώματα κερασιού, φράουλας και ανθέων πορτοκαλιάς. Στο στόμα φινέτσα, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες εσπεριδοειδών που απογειώνει το σύνολο. Ίσως η πλησιέστερη ελληνική εκδοχή στα πρότυπα των ροζέ Προβηγκίας. 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο