Μητροπολίτης Αλέξανδρος για Μπαλαούρα: “Όσο μας πολεμούν, τόσο γεμίζουν οι εκκλησίες…” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μπαλαούρα αναφορικά με το Άγιο Φως, σχολίασε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος – Δείτε τι δήλωσε και για τους υποστηρικτές του διαχωρισμού εκκλησίας και Πολιτείας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/qa6IoJOILj8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με το διαχωρισμό εκκλησίας – Πολιτείας ανέφερε: «Όλα αυτά είναι αφέλειες είτε ανόητων είτε ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι λένε, γιατί έχουν το μένος της απιστίας τους και της εχθρότητας εναντίον της εκκλησίας. Δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός της εκκλησίας από την Πολιτεία , γιατί η εκκλησία είναι μέσα στην καρδιά των πιστών. Αφαίρεσαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, αλλά ο λαός συνεχίζει πιστεύοντας στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Όσο η Πολιτεία εχθρεύεται την εκκλησία, τόσο ο λαός γεμίζει τις εκκλησίες.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης σχολίασε και τις δηλώσεις του βουλευτή κ.Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτήρισε ως κατάλοιπο παγανιστικής περιόδου αλλά και αρκετά δαπανηρό έθιμο τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, τονίζοντας: «Είναι δυνατόν οι νεωτερίζοντες που δεν έχουν πατήσει σε εκκλησία, δεν έχουν ακούσει ποτέ θρησκευτικό μάθημα και δεν έχουν δείξει αγάπη πουθενά Να μας λένε και ο βουλευτής – που δεν τον ονομάζω γιατί δεν αξίζει τον κόπο – πως είναι παγανιστικό. Η εκκλησία όταν την πολεμούν νικά και όταν την υβρίζουν γίνεται λαμπρότερη», ενώ συμπλήρωσε: «Η εκκλησία δεν είναι δημιούργημα των ανθρώπων και δεν είναι σαν τα κόμματα που έρχονται και παρέρχονται και τη μια ημερα ο κόσμος τους φωνάζει ΖΗΤΩ και αύριο τους αποδοκιμάζουν».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο