Καταγγελία της ΔΑΣ για το Εργατικο Κεντρο Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Αρκαδίας τον δίχως πάτο εκφυλισμό που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Ευθύνη για όλο αυτό το κλίμα έχουν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ που στις προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είχαν κατέβει σε ενιαία παράταξη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων που έγινε την Κυριακή 2 Απρίλη η μεν παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ να απουσιάζει και η παράταξη της ΔΑΚΕ να ευθύνεται για την μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας αφού δεν πιανόταν η απαρτία. Απαιτούταν το 1/3 των 63 νομοποιημένων αντιπροσώπων, δηλαδή 21 αντιπρόσωποι, από τους οποίους οι 9 είναι από την παράταξη της ΔΑΣ και ήταν παρόντες όλοι. Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά οι αντιπρόσωποι δεν είχαν στα χέρια τους τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, για τα οποία καλούνταν να πάρουν θέση και να ψηφίσουν.

Το αποκορύφωμα ήρθε στο πρώτο θέμα συζήτησης που με ευθύνη των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ δεν εγκρίθηκε η εγγραφή στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας του κλαδικού συνδικάτου Ενέργειας Πελοποννήσου με έδρα τη Μεγαλόπολη. Το αιτιολογικό που δόθηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζητάει το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρο και ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/86. Είναι καθαρό ότι δεν θέλουν την άλλη άποψη στο χώρο της ενέργειας και θέλουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα στηρίζοντας τη  απελευθέρωση της ενέργειας, την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τον διαμελισμό της, κλπ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι απαίτησαν την συντόμευση των διαδικασιών, δηλαδή να κλείσει η συζήτηση για τον διοικητικό απολογισμό και προγραμματισμό σε μισή ώρα για να φύγουν να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης που συζητιόταν το θέμα του ΧΥΤΕΑ, για να συνεχίσουν το ρόλο τους σαν εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός να στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ήταν όλοι εκεί παρόντες, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ υπό την αιγίδα του Τατούλη.

Τέλος να καταγγείλουμε την στάση της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο που δεν καταδίκασε τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων από τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου Τρίπολης για παράνομη είσοδο στο χώρο του σχολείου !!! Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις καταδίκης της δίωξης από πολλούς φορείς, όπως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Μεσσηνίας, δεκάδες εργατικά σωματεία σε Αρκαδία και Μεσσηνία. Επισυνάπτεται το ψήφισμα που είχε προταθεί για έγκριση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να γυρίσουν την πλάτη τους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να στηρίξουν τη ΔΑΣ στις επερχόμενες εκλογές για διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 μμ στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο