Απριλίου 01, 2017

Νέα κατοικία αγροτικού ιατρού διαθέτει πλέον το Δάρα Αρκαδίας.

Η νέα κατοικία του αγροτικού ιατρού στο Δάρα Αρκαδίας εντάχθηκε και επίσημα από τις αρχές του 2017 στον Πίνακα διαθέσιμων καταλυμάτων σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας. Συμπεριελήφθη στις βασικές οδηγίες της πρόσφατης προκήρυξης

της 14/3/2017 με τίτλο  «Προκήρυξη κενών και κενούμενων θέσεων Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Κέντρων Υγείας,ΠΕΔΥ – Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, ΠΕΔΥ- Περιφερειακών Ιατρείων και ΠΕΔΥ - Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων».
Με πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών ενεργών πολιτών στο Δάρα και με την ευγενική συναίνεση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, ανακαινίστηκε πλήρως και επαναλειτουργεί το κατάλυμα του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου.
Το κατάλυμα του αγροτικού ιατρού στο Π.Ι. Δάρα Αρκαδίας (Τ.Κ. Δάρα- Δημοτική Ενότητα Λεβιδίου-Δήμος Τρίπολης) βρίσκεται εντός του οικισμού και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο του Δήμου Τρίπολης.


Πρόκειται για μια κατοικία φιλόξενη και λειτουργική τεσσάρων βασικών χώρων περίπου 80 τ.μ. (σαλόνι, γραφείο, Υ/Δ, κουζίνα, μπάνιο) προσφάτως ανακαινισμένη που διαθέτει θέρμανση, πλήρη-σύγχρονο - καινούργιο οικιακό εξοπλισμό (έπιπλα & ηλεκτρικές συσκευές),σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος & ύδρευσης. Μπορεί να φιλοξενήσει έναν ιατρό ή ολόκληρη οικογένεια.


Θα διατίθεται δωρεάν για μόνιμη διαμονή στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικούς ιατρούς) που θα επιλέγουν τον διορισμό τους στο Π.Ι. Δάρα Αρκαδίας και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τη σύμβαση τους.

Πολύτιμος αρωγός, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας ενεργών πολιτών, στάθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Τρίπολης, ενώ με τις ευγενικές τους δωρεές συνέβαλαν στην επιτυχία της, απλοί πολίτες & επαγγελματίες, οι Σύλλογοι Δαραίων Αυστραλίας και Αμερικής, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι των όμορων κοινοτήτων Κώμης (Πολιτιστικός Σύλλογος Κωμιωτών «Η Κώμη») & Άγαλι (Αγροτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Λίμνης Αρκαδίας «Το Άγαλι»).

Επίσης για την διάδοση της ενέργειας καθώς και της εμπέδωσης της αξίας ενός καλού αποτελέσματος, καθοριστικά σημαντικός υπήρξε ο ρόλος των σελίδων F/B  Dara Arcadias και Dara News.

Θερμές ευχαριστίες για την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση εκφράζουμε στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, στον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών &  Πολεοδοµίας  και νυν εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο  κ. Δημήτριο Βόσνο, στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας  κ. Σωτήρη Παπαδημητρίου, στον δημοτικό σύμβουλο ενότητας Λεβιδίου κ. Δημήτριο Σωτηρόπουλο και στους εθελοντές.
Ελπίζουμε η νέα αυτή δυνατότητα να αξιοποιηθεί καταλλήλως και να τύχει μακροπρόθεσμα σωστής διαχείρισης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Για την Ομάδα Εθελοντών Ενεργών Πολιτών Δάρα
Αντωνία Κορδοπάτη
6973695481

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia