Ευρωπαϊκό βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

To Μουσικό Σχολείο Τρίπολης ανακοινώνει ότι απέσπασε το 2ο Ευρωπαϊκό βραβείο E-Twinning 2017 ( E-Twinning European Prize 2017 ) στις 13.03.2017 για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS + με θέμα «Employability : A Challenge for youth – Dreams and Reality”, “Απασχόληση:

Μία πρόκληση για τη νεολαία – Όνειρα και Πραγματικότητα». Το πρόγραμμα αυτό ήταν μία στρατηγική σύμπραξη μεταξύ 7 χωρών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε τις σχολικές χρονιές 2014-2015 και 2015-2016. Ο κύριος σκοπός του έργου ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων και η – όσο το δυνατόν – πληρέστερη απεικόνιση της οικονομικής και της εργασιακής κατάστασης στις χώρες που εμπλέκονταν στο πρόγραμμα. Το θέμα είχε μεγάλη απήχηση στα νέα παιδιά, πράγμα που συνετέλεσε στην αποτελεσματική τους συνεργασία μέσα στις πολυεθνικές ομάδες όπου δούλεψαν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τέθηκε η υποψηφιότητα και το σχολείο βραβεύθηκε με την Εθνική ετικέτα ποιότητας (e- Twinning Quality Label) στις 25.09.2016. Στη συνέχεια αξιολογήθηκε σε ανώτερο επίπεδο και βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας (European Quality Label) στις 22.11.2016.

Η αξιολόγηση στο επίπεδο των Ευρωπαϊκών βραβείων έγινε ανάμεσα σε 591 αιτήσεις για προγράμματα e- twinning που υλοποιήθηκαν σε σχολεία όλης της Ευρώπης και κατείχαν την Εθνική και την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας για το 2017. Τα έργα που αξιολογούνται σε αυτό το επίπεδο θεωρούνται όλα παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες και απονέμονται 2 βραβεία σε κάθε μία από αυτές. Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης πήρε τη δεύτερη θέση σε μία από τις τρεις κύριες κατηγορίες του διαγωνισμού, δηλαδή στην κατηγορία “μαθητές 16 – 19 ετών”.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ και διακρίθηκαν για τη δουλειά τους, φοιτούσαν στην Γ’ γυμνασίου, στην Α’ λυκείου και τη Β’ Λυκείου κατά τις σχολικές χρονιές 2014-2016. Μαζί τους εργάστηκαν η παιδαγωγική ομάδα

καθηγητών που συμμετείχε στο πρόγραμμα, οι καθηγητές που βοήθησαν στην πρώτη συνάντηση των αποστολών στην Τρίπολη και οι γονείς που συνέβαλλαν στην εξαιρετική τους φιλοξενία.

Συγχαρητήρια σε όλους για το έργο τους και για τη διάκριση που απέσπασαν!

Από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο