Οι γυναίκες της Τρίπολης στο πλευρό των αγροτών και των προσφύγων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας γυναικών Τρίπολης (παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας –ΟΓΕ)

Η Ομάδα Γυναικών Τρίπολης συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στo πλαίσιo της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της «πίνουν το αίμα»
Tα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις γυναίκες της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Γυναίκα της υπαίθρου,

Απέναντι στον «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ…

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.

Η Ομάδα Γυναικών Τρίπολης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό
Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια.

Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.

Καλούμε τις γυναίκες, να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη ΧΑ, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.

Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι η εκμεταλλευτική κοινωνία που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν το κίνητρο του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών.

Καλούμε κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον το δικό της και των παιδιών της να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στις λαϊκές γειτονιές. Τα προσφυγόπουλα, όπως και όλα τα παιδιά, έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία και το κράτος έχει την ευθύνη να διαμορφώσει όλους εκείνους τους όρους για να την παρέχει.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ 0ΓΕ
Τρίπολη 3/2/2017

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο