ΤΡΙΠΟΛΗ: Στο επίκεντρο το τρίπτυχο μαθητής – σχολείο – οικογένεια (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμινάριο με θέμα “Η ενδυνάμωση του μαθητή μέσα από τη σχέση οικογένειας και σχολείου” και ομιλήτρια την Ελένη Λιβανίου – διδάκτωρ εκπαιδευτικής ψυχολογίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/01) στην Τρίπολη. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Burlington books.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/RYZ_NEFfktA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το κατά πόσο μπορούν οι ενδοοικογενειακές σχέσεις να επηρεάσουν την απόδοση ενός μαθητή και κατά πόσον η συμπεριφορά των δασκάλων στο σχολείο (σχέση μαθητή – δασκάλου) μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Κατα τη διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξαν και ερωτήσεις που αφορούσαν στο κομμάτι της αποδοχής από την πλευρά των γονέων – στις μεγάλες αλλά και στις επαρχιακές πόλεις- αναφορικά με τυχόν μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει το παιδί τους.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε μετά από σχετική ερώτηση είναι το φαινόμενο που παρουσιαζεται τα τελευταία κυρίως χρόνια λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας που έχει ως αποτέλεσμα την προσκόλληση των παιδιών με την μητέρα ή τον πατέρα που είναι ανεργος/η και βρίσκεται συνεχώς στο σπίτι. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση η ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργείται βαραίνει το γονέα και όχι το παιδί.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα που επηρεάζουν την εξέλιξη του παιδιού, στον παράγοντα σκέψη, αλλά και στα κίνητρα που πρέπει να δίνονται στα παιδιά.

{gallery}seminario_tripolh{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο