Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για νέους παραγωγούς – μεταποιητές στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα για τους νέους παραγωγούς – μεταποιητές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/01) από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/PQE86OFzMV0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/hYeWVIzGGcw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Κατα τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν στην γεωργία, στους παραγωγούς, αλλά και στα προϊόντα.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος ο οποίος στην αρχική τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ αλλων: «Πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση στην χώρα μας με ευχές και παλικαρισμούς. Υπάρχει βιώσιμη διέξοδος και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

Με την σειρά του ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η χώρα μας περνάει μια βαθιά κρίση που είναι συστημική, οικονομική αλλά και κρίση αξιών. Αυτή η κρίση ταλανίζει τον τόπο εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς κανονικότητας. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται επιστροφή στο παρελθόν, αλλά αλλαγή του παραγωγικού προτύπου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπουντρούκας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Δεν μπορούν χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία που έχουν ήλιο κάθε τρεις μέρες να παράγουν τριπλάσιες ποσότητες από εμάς. Κάτι δεν κάνουμε καλά”.

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης σχολίασε τη συμμετοχή του κόσμου υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. «Άλλες χώρες έχουν εφαρμόσει εδώ και χρόνια, όλα αυτά που εμείς τα κάνουμε τώρα», δήλωσε ο κ.Παυλής, ενώ συμπλήρωσε: «Εκτιμώ πως σε ένα χρόνο θα ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε περιοχής, το τι προιόντα μπορούν να καλλιεργηθούν αλλά και το τι ζητάει η αγορά. Πρέπει παράλληλα να κινητοποιήσουμε και τους νέεους ανθρώπους».

{gallery}hmerida_oeba_dimos{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο