ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στο 100% έφτασε η πληρότητα στην Αρκαδία – Τα παρατράγουδα (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την κινητικότητα που καταγράφηκε στους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας την περίοδο των γιορτών, για τις περιοχές που άγγιξαν το 100% αλλά και για τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν, έκανε λόγω σε συνέντευξη του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αρκαδίας κ.Μαρινάκος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/6e302DM7Ov4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Παρουσιάστηκε από πολύ νωρίς έντονο ενδιαφέρον για όλους τους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας. Γενικότερα στην Πελοπόννησο έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα οτι είμαστε ένας κοντινός, ασφαλής και φθηνός προορισμός, ανέφερε ο κ.Μαρινάκος, ενώ συμπλήρωσε: Σε αρκετές περιοχές της Αρκαδίας η πληρότητα άγγιξε το 100% κυρίως τα τριήμερα των γιορτών. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ήταν τα χωριά του Μαινάλου και του Πάρνωνα (Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Βυτίνα, Λαγκάδια, Δολιανά κ.α)

Αμέσως μετά ο πρόεδρος των ξενοδόχων προχώρησε σε μια μικρή αποτίμηση των τελευταίαων ετών, από την οποία φαίνεται να υπάρχει ένα θετικό πρόσημο για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία ειδικότερα. «Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Τα τελευταία δυο χρόνια ένα μεγάλο μέρος του κοινού που επέλεγε την Ευρώπη για τα ταξίδια του επιλέγουν πλέον της Ελλάδα τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο και λόγω του φόβου που επικρατεί για τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν την περιοχή μας λόγω της απόστασης και όχι μόνο».

Αναφορικά με τις τιμές στις οποίες κινήθηκαν τα καταλύματα ανέφερε ενδεικτικά: «Οι τιμές κυμάνθηκαν από 40 ευρώ – εώς 70 -80 ενώ στα ξενοδοχεία περισσότερων αστέρων οι τιμές κινήθηκαν από 80 – 150 ευρώ (σε ξενοδοχεία που υπάρχουν πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες). Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια πως φέτος παρά το υψηλό επίπεδο πληροτήτων οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν ενα υψηλότερο κόστος λειτουργίας – σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος ο κ.Μαρινάκος αναφέρθηκε και στα παρατράγουδα που υπήρξαν, αναφερόμενος στον τρόπο που παρουσιάστηκε η επέλαση του χιονιά από τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας: «Διαπιστώνουμε έναν μεγάλο αριθμό ακυρώσεων. Πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε πως τα ΜΜΕ εθνικής κυρίως εμβέλειας θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικά στο πως παρουσιάζουν τα φαινόμενα αυτά, τα οποία είναι ανάλογα της εποχής και αποτελούν άλλωστε και ένα ελκυστικό στοιχείο για την περιοχή μας. Δεν θα πρέπει λοιπόν να δίνεται τόση έκταση σε αυτά τα φαινόμενα. Εμείς είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους για να εξασφαλίζουμε μια ασφαλή διαμονή σε όσους επισκέπτονται την Αρκαδια και την Πελοπόννησο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο