Ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στην Αρκαδία

Ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στην Αρκαδία. Μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας και παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Στελεχώνεται με τρεις αστυνομικούς και διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, από χθες (27.4.2015), διαθέτει Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), η όποια προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), που λειτουργούν επίσης στα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Εύβοια εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη .

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Αρκαδίας στελεχώνεται από τρεις αστυνομικούς, που προέρχονται από την τάξη, την ασφάλεια και την τροχαία, ώστε να μπορούν να επιλαμβάνομαι στο σύνολο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, ενώ επιπλέον διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την πρώτη ανταπόκριση σε διάφορα θέματα ή αιτήματα των πολιτών.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, έχει ως αποστολή, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

  • την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα,
  • την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
  • την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες και
  • τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, σε εναρμόνιση με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Πρότυπα.
  • Επιπλέον, η λειτουργία του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Αρκαδία, αποβλέπει να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής της, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων – μεσαίου επιπέδου – που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης.

kmark

Παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.4.2015) στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας (Αλ. Σούτσου και Σαχτούρη 29, Τρίπολη Αρκαδίας), για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Αρκαδία, μίλησαν διαδοχικά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο Διευθυντής Αστυνομίας Αρκαδίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Τριγώνης.

kmark3

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

Στην συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από όλους μας, για τη βελτίωση της αστυνόμευσης γενικότερα, εφαρμόζεται από χθες στην Αρκαδία, το νέο μοντέλο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ύστερα από τις εντολές και κατευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έθεσε σε εφαρμογή τον θεσμό της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, στην Αρκαδία, η οποία συγκροτήθηκε και λειτουργεί στους εξής άξονες:

αναβάθμιση του αστυνομικού έργου και διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ικανοποιώντας της ανάγκες και τις προσδοκίες του

επαναπροσδιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών,

ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος των τοπικών κοινωνιών, σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες και αποφυγή της ταλαιπωρίας μετάβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες των ηλικιωμένων, κυρίως ατόμων, καθώς και των άλλων ευπαθών ομάδων.

έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπλέον, αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, είναι η συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες και ειδικότερα:

  • στην αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα και στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
  • στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής τους,
  • στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες,
  • στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν, καθώς και στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης,
  • στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, σε εναρμόνιση με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Πρότυπα.

Τέλος, απώτερος σκοπός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, είναι να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής της, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων – μεσαίου επιπέδου – που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης

Σας ευχαριστώ πολύ.»

kmark4

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Αρκαδίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Τριγώνης , ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ειδικά διαμορφωμένο όχημα, με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνεται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και θα ακολουθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Έχουν οριστεί 6 δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στην Αρκαδία και συγκεκριμένα:

Α΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: (περιοχή Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης): Δόριζα, Αραχαμίτα, Μάναρι, Καλτεζιές, Κουβέλια. Αγριακώνα, Μαρμαριά, Καμάρα, Λεοντάρι, Πετρίνα, Τουρκολέκα, Δυράχιο, Καρύταινα, Εκκλησούλα, Βάγγου, Λυκόχια, Ίσαρη, Βάστα, Χράνοι, Ραψωμάτη.

Β΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: (περιοχή Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας) : Α. Δολιανά, Μεσσοράχη, Καστρί, Ωριά, Περδικόβρυση, Βούρβουρα, Μαυρίκι, Βέρβενα, Κάνδαλος, Βλαχοκερασιά, Κολλίνες.

Γ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: (περιοχή Δήμου Βόρειας Κυνουρίας): Πλατάνα, Στόλος, Φούντωμα, Άγιος Πέτρος, Καστάνιτσα, Σίταινα, Χάραδρος, Αγ. Ιωάννης, Ορεινή Μελιγού, Αρκαδικό Χωριό.

Δ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: (περιοχή Δήμου Νότιας Κυνουρίας): Παλαιοχώρι, Πελετά, Πηγάδι, Πλατανάκι, Τσιτάλια, Αγ. Βασίλειος, Βλησιδιά, Μαρί, Κουνουπιά, Κοσμάς.

Ε΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: (περιοχή Δήμου Τρίπολης και Γορτυνίας): Κώμη, Δάρα, Πράσινο, Θεόκτιστο, Παναγίτσα, Ράδου, Αράχωβα, Κοκκορά, Λυσαρέα, Σέρβου.

ΣΤ’ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: (περιοχές Δήμου Γορτυνίας): Κοντοβάζαινα, Βελημάχι, Καρδαρίτσι, Παραλογγοί, Δήμητρα, Βιδιάκι, Μοναστηράκι, Λιβαδάκι, Λουτρά Ηραίας, Χρυσοχώρι, Πυρρί, Χώρα, Βάχλια, Νεοχώρι.

Ολοκληρώνοντας εκφράζω την βεβαιότητα ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας, αλλά και στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Σημειώνεται ότι, στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα
Μετάβαση στο περιεχόμενο