Ιανουαρίου 23, 2021

Πενταπλασίασε την δύναμή της στην Αρκαδία η ΔΗ.ΚΙ.Ο.(Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων)

Διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πρώτη δύναμη στις εκλογές αυτές αναδείχθηκε η ΔΗ.ΚΙ.Ο. (Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων), η οποία εκφράζει τις φιλελεύθερες θέσεις και αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

 Την ικανοποίησή του και τα συγχαρητήριά του προς την νικήτρια παράταξη εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Στην Αρκαδία και επί 207 εγγεγραμμένων εψήφισαν 129, με 127 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 άκυρα – λευκά. Την ψήφο των οικονομολόγων διεκδίκησαν, ουσιαστικά, τέσσερις παρατάξεις – κόμματα: Νέα Δημοκρατία – Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ. Η ΔΗΚΙΟ στην Αρκαδία αύξησε, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τα ποσοστά της από 16,6% σε 40%, ενώ πενταπλασίασε τις ψήφους της – από 11 ψήφους έφτασε τώρα τις 50! Αξιοσημείωτο είναι ότι η υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση παράταξη έλαβε μόλις 5 ψήφους, όσες και η προσκείμενη στο Κ.Κ.Ε., ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) έλαβε 65 ψήφους.

Είναι φανερό - και μάλλον μιλούν οι αριθμοί – ότι η ΔΗ.ΚΙ.Ο. στην Αρκαδία αύξησε θεαματικά τα ποσοστά της, άλλαξαν οι ισορροπίες, αυξήθηκε η συμμετοχή στις εκλογές, ένας νέος και ικανός οικονομολόγος, ο Γιώργος

Λυτρίβης, θα εκπροσωπεί επάξια την παράταξη στο Δ.Σ του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος.

Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων

Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia