Μεθέορτος εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (pics)

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού καθώς και το Ιερό Λείψανο της Αγίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Του Εσπερινού και της Λιτανείας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Πανασιολ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Ντούλιας, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο. Κατά την ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Αγίας καθώς επίσης έκανε λόγο και για την πίστη της σχετικά με την πίστη που έχουμε σήμερα εμείς.

Παρά την κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού, της οποίας προπορευόταν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Τρίπολης και ακολουθούσαν η Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού καθώς και το Ιερό Λείψανο της Αγίας και πλήθος πιστών.

Τέλος ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. π. Ιουστίνος Τσαγκούρης ευχαρίστησε τον π. Θεόκλητο και τους λοιπούς κληρικούς που παρευρέθηκαν σήμερα εκεί καθώς και όλους όσους κοπιάσανε για την πανήγυρη του Ναού και ευχήθηκε σε όλους η χάρις του Θεού δια πρεσβειών της Αγίας Βαρβάρας να τους προστατεύει.

Να σημειωθεί ότι μετά την λιτανεία τελέσθηκε Παράκληση προς της Αγία Βαρβάρα.

{gallery}Agia_barbara_esperinos{/gallery}

arxon.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο