Κέντρισαν το ενδιαφέρον οι Αρκάδες Ζωγράφου σε φεστιβάλ παράδοσης (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπληκτική επιτυχία σημείωσε το 1ο φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Χορών και Γεύσεων, που οργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου 8-9 Οκτωβρίου στο Πάρκο Γουδί. Προσήλθαν και τις δύο βραδιές εκατοντάδες κόσμου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι που εδρεύουν στον Ζωγράφου: Αρκάδων, Ηπειρωτών, Κρητών και Ποντίων.

Έλαβαν μέρος χορευτικά τμήματα και ορχήστρες, ενώ στα περίπτερα των Συλλόγων, προσφέρονταν παραδοσιακά εδέσματα.

Στο περίπτερο του Συνδέσμου Αρκάδων «Ο Θεοδ. Κολοκοτρώνης», εδέσποζαν η προσωπογραφία του ήρωα και αντίγραφο του πίνακα του μεγάλου ζωγράφου Πουσέν «Οι βοσκοί της Αρκαδίας» με την επιγραφή « ET IN ARKADIA EGO» (Κι εγώ γεννήθηκα στην Αρκαδία). Διετίθεντο δε και φυλλάδια με τις ομορφιές της Αρκαδίας, που έγιναν ανάρπαστα. Στους επισκέπτες, το πρώτο βράδυ προσφέρονταν μπουκαλάκια μικρά με τσίπουρο Αρκαδίας και την επομένη παραδοσιακή γορτυνιακή γαλόπιττα και καρυδόπιττα.

unnamed

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλύβας δημοσιογράφος, προανήγγειλε εν καιρώ την διοργάνωση ειδικής ημερίδας στου Ζωγράφου, με θέμα τις κοινές ρίζες των Αρκάδων Κρητών και Ποντίων, που ξεκινούν πριν 2.500 χρόνια, προκειμένου οι νεώτεροι να μάθουν την βαθειά ιστορία των περιοχών από όπου προέρχονται.

hhhjje

* Το Δ.Σ. το Συνδέσμου Αρκάδων Ζωγράφου οφείλει να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και τον Δήμο Γορτυνίας με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησή του, που στο γραπτό αίτημα του Συνδέσμου, για αποστολή διαφημιστικού υλικού (φυλλάδια, χάρτες κ.α.), που πλαισίωνε το περίπτερο του Συνδέσμου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με συγχαρητήριες μάλιστα επιστολές για τη θεματολογία του φεστιβάλ. Παντελώς αδιαφόρησαν οι Δήμοι: Τριπόλεως, Μεγαλοπόλεως, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας! Ούτε καν ένα τηλέφωνο δεν έκαναν για να δικαιολογηθούν, έστω ότι δεν είχαν ενημερωτικό υλικό! Το Δ.Σ. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς τους Δήμους αυτούς, που σίγουρα δεν έχουν αντιληφθεί το τι προσφέρουν οι ανά τον κόσμο Αρκαδικοί Σύλλογοι, με τις παντός είδους αξιέπαινες δραστηριότητές των, επιβοηθούντες σε αρκετές περιπτώσεις και το δικό τους έργο.

hhhjjjkkk

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Α΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με αθρόα συμμετοχή...

Διάκριση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Τα παιδιά του 1ου Τμήματος με την δασκάλα τους...

Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -24 ΑΠΡΙΛΙΟΥΗ ανάπλαση της πλατείας Κολοκοτρώνη, αφορά τον ανασχεδιασμό και την αναδιαμόρφωση του κεντρικού εσωτερικού κεντρικού κυκλοφοριακού κόμβου της, καθώς και σε επεμβάσεις (νέες δαπεδοστρώσεις και φύτευση δενδροστοιχιών) στις τέσσερις πλευρές που βρίσκονται Νότια, Δυτικά, Βόρεια και Ανατολικά της κυρίως πλατείας. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός Κοινόχρηστου χώρου περισσότερο λειτουργικού, ασφαλούς

Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

H εκδήλωση για την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 1.00 μ.μ. στην πλατεία Άρεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο