Αρκαδία… χωρίς σύνορα! (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρκαδία είναι νομός της Ελλάδας που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου – Η Αρκαδία όμως είναι και …. περιοδικό στην Κολομβία, δρόμος στη Σιγκαπούρη, περιοχή στην Αφρική και πολλά ακόμα που δεν βάζει ο νους σας!

Μια στιγμή περιέργειας ήταν αρκετή για να μας μπει η ιδέα να ψάξουμε να βρούμε που χρησιμοποιείται η λέξη Αρκαδία σε όλο τον πλανήτη, είτε ως επωνυμία επιχείρησης, είτε για να χαρακτηρίσει μια περιοχή, είτε για πράγματα που δεν περιμέναμε να ανακαλύψουμε, όπως το περιοδικό ΑΡΚΑΔΙΑ στην Κολομβία!

Ο μεγαλύτερος “θαυμαστής” της λέξης Αρκαδία είναι – και με διαφορά μάλιστα – το Λονδίνο, καθώς σε μια μόνο περιοχή υπάρχουν πάνω από πέντε επιχειρήσεις με την επωνυμία Αρκαδία, πανεπιστήμιο, club, εστιατόριο… ακόμα και διυλιστήριο!

xarths london

diilis

club lond1

grfammat1

magazi1

Στη συνέχεια ο “δρόμος” της… αναζήτησης μας, μας οδήγησε στην Σιγκαπούρη! Εκεί που υπάρχει και η οδός Αρκαδίας (έτσι για να περπατάμε σε μέρη γνώριμα).

singapore

Και ο “δρόμος” των… γραμμάτων όμως έχει κάτι από Αρκαδία, καθώς εντοπίσαμε το Arcadia school στο… Ντουμπάι! 

dubai sxoleio

Αν τώρα θέλουμε πάμε διακοπές στο Ντουμπάι (αμάν και πότε!)  και θέλουμε να νιώθουμε σαν το σπίτι μας, τότε η επιλογή είναι μία… Αrcadia hotel (ελπίζουμε πέρα από το όνομα να έχουν και τη… χάρη, μιας που η αρκαδική φιλοξενία είναι ξακουστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη).

dubai

Από την εικονική μας περιπλάνηση στον πλανήτη δεν θα μπορούσε να λείπει μια… “βόλτα” και στο Ριο ντε Τζανέιρο! Και εκεί υπάρχει η πινελιά της Αρκαδίας καθώς ξενοδοχείο φέρει την επωνυμία ARCADIA (και τα διλήμματα σωρό… τι να επιλέξει κανείς; Ντουμπάι ή Ρίο ντε Τζανέιρο;)

hotel rio

Η Αρκαδία έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο για ποικίλους λόγους σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά (παράπονο δεν έχουμε!)! Πόσοι από εμάς γνωρίζαμε όμως πως υπάρχει περιοδικό ΑΡΚΑΔΙΑ στην … Κολομβία; Και όμως υπάρχει και μάλιστα από το 2005!

(Δείτε περισσότερα για το περιοδικό ΕΔΩ)

“Φεύγοντας” από την Κολομβία κάναμε μια στάση στην Αφρική για να αναζητήσουμε και εκεί την… Αρκαδία! Δεν ήταν δύσκολο να τη βρούμε μιας που μια ολόκληρη περιοχή έχει ονομαστεί έτσι.

afriki

Και θα κλείσουμε με διασκέδαση! Μια εκδρομή (φαντασία μου πλανεύτρα…) στο Μαϊάμι και στο club Αrcadia ήταν αρκετή για μας βάλει για τα καλά στο “ρυθμό” και μας κάνει να ξετρυπώσουμε από την ντουλάπα εκείνον τον κουμπαρά που ποτέ δεν γεμίσαμε (ήρθε η ώρα να γίνει η αρχή) για το ταξίδι των ονείρων μας!

miami club

Η περιπλάνηση συνεχίζεται…. stay tuned!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο