Βολές Αρκά βουλευτή για το Mega – “Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ο πολιτικός προσανατολισμός του Mega προσδιορίζεται από τους ιδιοκτήτες του καναλιού”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαηλιού.

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε:

Το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από το ίδιο, τα άλλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του

Η επί δεκαετίες μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που οφείλεται στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνιστά «τερατώδη αμέλεια» !!!

Κατά τη συνεδρίαση της 6.10.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε ερωτήσεις- επισημάνσεις του βουλευτή Γιώργου Η. Παπαηλιού :

1) Ο μάρτυρας-πρώην διευθύνων σύμβουλος του Mega Η. Τσίγκας ισχυρίστηκε ότι η απλόχερη και ευνοϊκή δανειοδότηση της εταιρίας «Τηλέτυπος» (Mega) γίνονταν διότι η εταιρία ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Και αρνήθηκε ότι αυτή η δανειοδότηση συνδέονταν με τον χαρακτήρα της εταιρίας ως τηλεοπτικής με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Ελάχιστα πειστικός ισχυρισμός, όταν μάλιστα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας ήταν αρνητικά. Παρά ταύτα, ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι το Mega επηρέαζε τα πολιτικά πράγματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

2) Ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε σαφής πολιτικός προσανατολισμός του Mega, χωρίς ο ίδιος να τον εξειδικεύσει, (εξάλλου είναι πασίγνωστός !!!).

Αυτός δίδονταν από τους ιδιοκτήτες του καναλιού που σύστηναν «αντικειμενικότητα» !!! Βέβαια στη συνέχεια μίλησε για «γραμμή» του διευθυντή ειδήσεων !!! ο οποίος προέβαινε σε δημοσιογραφική εκτίμηση για το τι θα προβληθεί. Αν είναι δυνατόν !!!

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού του αντέτεινε, ότι το Mega δεν τηρούσε τη συνταγματική επιταγή για αντικειμενική πληροφόρηση και επί ίσοις όροις αντιμετώπιση όλων των απόψεων, γεγονός που πιστοποιείται από τα δελτία ειδήσεων, τις εν γένει πολιτικές εκπομπές και την «τηλεοπτική» συμπεριφορά του (του Mega) κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, έναντι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κλπ..

3) Ο μάρτυρας είπε, ότι οι δανειακές συμβάσεις του Mega καταγγέλθηκαν από τις Τράπεζες τον Απρίλιο 2016 δηλαδή σε χρόνο που ξεκίνησε η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής !!! Σύμπτωση ; όχι βέβαια. Οι Τράπεζες κατήγγειλαν τις δανειακές συμβάσεις του Mega, τον Απρίλιο 2016, ενώ, βάσει των τραπεζικών κανόνων, έπρεπε να το είχαν πράξει  πολύ νωρίτερα. Στη συνέχεια ο μάρτυρας παραδέχτηκε, ότι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων έγινε διότι η «Τηλέτυπος» (Mega) δεν τηρούσε τους όρους τους και οι μέτοχοί της δεν προέβησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως συμφωνήθηκε με τις Τράπεζες. Επομένως, το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από το ίδιο, τα άλλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κόμματα της ΝΔ και του  ΠΑΣΟΚ. Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του. 

4) Ο μάρτυρας τόνισε, ότι η επί δεκαετίες μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που οφείλεται στις  κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνιστά «τερατώδη αμέλεια» !!! Μετά ταύτα,  «τι άλλην χρείαν έχομεν μαρτύρων» ;

5) Τέλος, ερωτηθείς για τη μετοχική σύνθεση της «Τηλέτυπος» (Mega), ο  μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των μετόχων είναι η Goldman Sachs και η  HsbC !!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο