«Δημιουργίες από δέρμα» | Καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Sarca II» της Θάλειας Κερούλη, που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 (ώρες 14:00-16:00), καλλιτεχνικό εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρακτική με την οποία η καλλιτέχνιδα επεξεργάζεται παλιά, χρησιμοποιημένα χαρτιά με διάφορα υλικά, προκειμένου να τα καταστήσει ανθεκτικά στον χρόνο, καθώς και τις αντίστοιχες τεχνικές της παραδοσιακής βυρσοδεψίας. Στη συνέχεια, θα πειραματιστούν με το λάδωμα, το «σκέφισμα» και το γυάλισμα του δέρματος, για να κατασκευάσουν και να διακοσμήσουν μικρά δερμάτινα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, κλειδοθήκες και σουβέρ, τα οποία θα πάρουν μαζί τους.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Sarca II» (9/10/2023-31/1/2024) είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Α.Μ.Κ.Ε. «Πεδίον για την τέχνη και τον πολιτισμό». Με σημείο αναφοράς τα αποκατεστημένα εργαστήρια και τις προβιομηχανικές διαδικασίες της βυρσοδεψίας, όπως αυτά παρουσιάζονται στο Μουσείο, τα γλυπτά από χαρτί της Θάλειας Κερούλη, που παραπέμπουν άμεσα σε σάρκες, σφάγια και δέρματα, βρίσκονται σε άμεσο διάλογο με τη μόνιμη έκθεση.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους

Τρεις διαφορετικές κλίμακες θα έχουν τα πρόστιμα για την...

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

«Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;» από την...

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται σήμερα, Σάββατο (18/5) ο καιρός στις περισσότερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο