«Ζώντας στη Δημητσάνα…» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 4ου Θερινού Σχολείου του Υπουργείου Πολιτισμού για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, με θέμα «Συν-πράττοντας με τις κοινότητες: Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» (Δημητσάνα, 23-30/7), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00) συνάντηση γνωριμίας των σπουδαστών με κατοίκους της περιοχής, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 4ου Θερινού Σχολείου του Υπουργείου Πολιτισμού για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, με θέμα «Συν-πράττοντας με τις κοινότητες: Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» (Δημητσάνα, 23-30/7), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00) συνάντηση γνωριμίας των σπουδαστών με κατοίκους της περιοχής, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το πώς ήταν στο παρελθόν η καθημερινότητα στη Δημητσάνα και πώς είναι σήμερα, για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη στοιχείων της τοπικής υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας σε αντίστοιχες δράσεις και σχετικές πρωτοβουλίες. Επιπλέον, θα συνεργαστούν για την παρασκευή παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα γευτούν στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Το 4ο Θερινό Σχολείο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας. Σκοπός του είναι να παράσχει συστηματική κατάρτιση σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν ενεργά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων για τη διαφύλαξη και την ανάδειξή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΠΙΟΠ
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγαλόπολη: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για δημοσιεύματα, καταγγελίες και «ψεύτικα» προφίλ

Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, με...

Λευκή Νύχτα: Ξεχωριστές προσφορές και εκπλήξεις στο MonCheri glow spa στην Τρίπολη

*Η Λευκή Νύχτα πλησιάζει και σας περιμένουμε! 🤍✨* Την *Πέμπτη 27 Αυγούστου* γιορτάζουμε τη Λευκή Νύχτα με μοναδικές *προσφορές και εκπλήξεις* που ετοιμάσαμε ειδικά για εσάς! 🛍️ *Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας* και ανακαλύψτε τις αγαπημένες σας θεραπείες σε ξεχωριστές τιμές. 🥂 Και φ

ΑΣΠΑΙΤΕ: Παράταση έως τις 26 Αυγούστου για τις αιτήσεις σε ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ενημερώνει ότι λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που υποβάλλονται μετά τις 17:00 την Τρίτη 25-8-2026 (ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων), παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026 ώρα 14:00 η διαδικασία

Στη Βουλή η αγωνία των παραγωγών σιτηρών της Αρκαδίας για τις αποζημιώσεις

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών σιτηρών της Αρκαδίας που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και τον παγετό.