Απάντηση Δήμου Γορτυνίας για τη δέσμευση των λογαριασμών του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά με τη δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου Γορτυνίας από την τράπεζα Eurobank, μέσω της εταιρείας διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών doValue Greece, για ποσό που αγγίζει τις 550.000 €, γίνεται γνωστό, ότι αφορά οφειλή προερχομένη από την 26/01/2007 σύμβαση έργου: «Αντικατάσταση – βελτίωση δικτύων ύδρευσης των Δ.Δ. Βυτίνας και Ελάτης, Δήμου Βυτίνας», η οποία είχε εκχωρηθεί στην τράπεζα Eurobank.

Τα χρήματα αυτά, που σχετίζονταν με τον 8ο λογαριασμό του έργου, ουδέποτε κατεβλήθησαν στον πρώην Δήμο Βυτίνας και κατ’ επέκταση στον διάδοχο Δήμο Γορτυνίας, λόγω νομικών διενέξεων του τότε αναδόχου του έργου και της τότε Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας (Τ.Υ.Δ.Κ.).

Διαλύοντας κάθε σύννεφο ανησυχίας, ενημερώνουμε πως ο Δήμος Γορτυνίας έχει τα ταμειακά διαθέσιμα και καλύπτει το σύνολο των υποχρεώσεων του απρόσκοπτα, λόγω της συνετής διαχείρισης που έχουμε ακολουθήσει ως Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας μέχρι και σήμερα. 

Σε ότι αφορά στην τακτοποίηση της εν λόγω οφειλής, για την οποία υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, έχουμε προβεί στις ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα περί ανησυχίας διαφόρων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον θόρυβο κάνουν, διότι γνωρίζουν, ή θα πρέπει να γνωρίζουν αφού συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα του Δήμου, ότι η εξόφληση κάθε απαίτησης, ακολουθεί την διαδικασία του δημοσίου λογιστικού και αυτή ακολουθείται και στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Κανένας προμηθευτής δεν ήρθε ανάστατος και αλαλάζων και φωνασκών και κανένας εργαζόμενος δεν ήρθε καταρρέων στην πόρτα του δημαρχείου, για να ζητήσει τα χρήματά του, από το οικονομικό «βούλιαγμα» του Δήμου, όπως δυστυχώς θέλει να παρουσιάσει μερίδα της μειοψηφίας. Μειοψηφία που έχει στόχο να πλήξει εμένα τον ίδιο ως Δήμαρχο αλλά, με το ύφος και τον τρόπο που προβάλει τα γεγονότα, θίγει την αξιοπιστία και το κύρος του Δήμου Γορτυνίας. 

Η Δημοτική Αρχή τακτοποιεί όπως έχει την θεσμική υποχρέωση και αυτή την εκκρεμότητα και συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

Συνέδριο ΕΝΠΕ στην Πάτρα | Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση των Περιφερειών, ανάπτυξη, αναβάθμιση»

Απλοποίηση των διαδικασιών, ομογενοποίηση, ολιστική προσέγγιση και αποκέντρωση ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου. «Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και
00:00:00

Δείτε ζωντανά το Προσυνέδριο Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Προσυνέδριο Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αθήνα 23/05/2024

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο