Ο Δημ. Γορτυνίας σε σύσκεψη στη Ζαχάρω για τον Διαγωνισμό Ελαιολάδου της ΔΕΘ

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης θα συμμετάσχει και θα τοποθετηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Ζαχάρως, με αντικείμενο τη συμμετοχή στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου & Ελιάς, (Olive oil Trophy και Table olives Trophy) και στα events γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 31ης DETROP και του Detrop Golden Olive Expo, στη ΔΕΘ-Helexpo, από 18 έως 20 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός γίνεται από τη ΔΕΘ, σε συνεργασία με την ΦΙΛΑΙΟΣ και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός FORUM Ελιάς και Ελαιόλαδου για να διερευνηθούν οι συνθήκες και να κατατεθεί η πρόταση να ανακηρυχθεί «Ολυμπιακό Έτος Ελαιόλαδου» είτε το 2024 – χρόνος διεξαγωγής της Ολυμπιάδας στο Παρίσι – είτε τα επόμενα χρόνια.

Στην προσπάθεια αυτή η ΔΕΘ-Helexpo συνεργάζεται στενά με τον Δήμο Γορτυνίας όπου πέρυσι η συλλεκτική ετικέτα ελαιόλαδου ήταν αφιερωμένη στη Χωραϊτικη ποικιλία ελιάς, της περιοχής Γορτυνίας. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο. Ενώ, οι περιοχές της Ηλείας και της Ολυμπίας, δικαιωματικά  θα συμμετάσχουν με ενισχυμένη παρουσία. Στη σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος ο ειδικός συνεργάτης της HELEXPO ΔΕΘ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και ο καθηγητής Γιώργος Ζακυνθινός, αντιπρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ, ενώ διαδικτυακά θα συμμετάσχει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ  Αλέξης Τσαξιρλής.

Η ΔΕΘ, αναγνωρίζοντας τον ιστορικό ρόλο της περιοχής καθώς και ότι είναι μια περιοχή με μεγάλη ελαιοπαραγωγή, αποφάσισε και προτείνει, στη φετινή διοργάνωση, τιμητικά  το ελαιόλαδο που θα εμφιαλωθεί σε 400 φιάλες των 250ml με  τη συλλεκτική ετικέτα της ΔΕΘ και της DETROP, να είναι το πιστοποιημένο   ελαιόλαδο της περιοχής, το Π.Γ.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΣ.  

Οι διοργανωτές ΔΕΘ-Helexpo ελπίζουν σε μία αντιπροσωπευτική παρουσία των εκπροσώπων των φορέων και σε μια ουσιαστική συζήτηση, που θα υπογραμμίσει την αφετηρία του μεγάλου γεγονότος το 2024.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο