Δημητσάνα | Εργαστήρια προφορικής αφήγησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας και το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, διοργανώνει τον τρίτο ετήσιο κύκλο εργαστηρίων προφορικής αφήγησης «Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών», από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου,στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Στόχος του φετινού κύκλου είναι να γνωρίσουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, την ένδοξη ιστορία του τόπου τους, μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821, που έζησαν ή και δραστηριοποιήθηκαν στη Δημητσάνα. Δραματοποιήσεις ιστοριών, πρωτότυπα παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες, επισκέψεις και φωτογραφίσεις σε οικίες ιστορικών προσώπων και σε μονές, θα προσφέρουν στους μικρούς φίλους τα ερεθίσματα και τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έναν αφηγηματικό περίπατο για τους επισκέπτες της Δημητσάνας στα σημαντικότερα σημεία του οικισμού, με συνοδοιπόρο τη διασκέδαση και την καλοκαιρινή διάθεση.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε δέκα συναντήσεις και θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή του αφηγηματικού περιπάτου την Τετάρτη 18 Αυγούστου (ώρες 19:30-21:00). Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής: 26/7, 28/7και 30/7 και 2/8, 4/8, 6/8, 9/8, 11/8, 12/8 και 13/8 (ώρες 11:00-13:00).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» που παρουσιάζεται έως τις 29 Νοεμβρίου 2021 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ). Η έκθεση, που φωτίζει πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά κατά τον αιώνα πριν από το 1821, εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-18:00) ή στο emailymy@piraeusbank.gr.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο