Για τριήμερο προσκύνημα στην Πάτρα η λάρνακα με τα οστά του Μακαριστού Ιεράρχη Π. Π. Γερμανού

Με τις δέουσες τιμές χθες το μεσημέρι, η Δημητσάνα προέπεμψε τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού για την Πάτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τις δέουσες τιμές χθες το μεσημέρι, η Δημητσάνα προέπεμψε τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού για την Πάτρα.

Τα οστά του Ιεράρχη τα οποία φυλάσσονται σε ορειχάλκινη λάρνακα στην Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, τοποθετήθηκαν σε ειδικό όχημα του Στρατού και συνοδεία του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη, της Αστυνομίας και συμπατριωτών, «αναχώρησαν» για την Πάτρα στην οποία είχε υπηρετήσει ο Π. Π. Γερμανός. Η λάρνακα θα παραμείνει για τριήμερο προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα, ύστερα από αίτημα της Ι. Μητρόπολης Πατρών. Εκεί, θα λάβουν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης και την συμπλήρωση 200 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας.

Πριν την αναχώρηση, η λάρνακα με τα οστά τοποθετήθηκε μπροστά από τον ανδριάντα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής όπου, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη, με τη συμμετοχή ιερέων, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Ο π. Ιάκωβος δήλωσε ότι, «ζούμε ιστορικές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας».

Αποτίνοντας φόρο τιμής, την πομπή συνοδεύουν ο Δημάρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας κ. Δημήτρης Καζάς και η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας κ. Αγγελική Μπίρη. Η Πάτρα με λαμπρότητα, θα υποδεχθεί τη λάρνακα του Π.Π. Γερμανού απόψε στις 19:00, στα προπύλαια του Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου