ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΓορτυνίαςΟρεινή πεζοπορία της Τοποριστινής Ορειβατικής Παρέας (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον (Σ.Α.Ο.Ο.)

Ορεινή πεζοπορία της Τοποριστινής Ορειβατικής Παρέας (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον (Σ.Α.Ο.Ο.)

Η ΤΟΠΟΡΙΣΤΙΝΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (Σ.Α.Ο.Ο.) διοργανώνει ορεινή πεζοπορία στις 22-11-2020 ημέρα Κυριακή.

Οι Αρκάδες ορειβάτες θα φθάσουν με το πούλμαν του Συλλόγου τους στο ΔΕΡΒΕΝΙ στις 8.30 π.μ. Από εκεί θα περπατήσουμε έως το εξωκκλήσι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και μετά θ’ ανηφορίσουμε προς την  ΠΗΓΗ ΜΑΓΓΑΝΙ όπου θα κάνουμε ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα. Στο σημείο αυτό μπορεί να μας συναντήσει όποιος θέλει να έρθει από το χωριό.

Στις 11 π.μ. θα ξεκινήσουμε για την πρώτη κορφή, το ΚΑΣΤΡΟ (υψόμετρο 920 μ.) και θα συνεχίσουμε για την κορφή του ΑΗΛΙΑ (1050 μ.), όπου θα φθάσουμε μετά από ανάβαση 2 ωρών περίπου. Από εκεί θα αγναντέψουμε το ΛΑΔΩΝΑ, το ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ και πιο πέρα την ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης ανάπαυσης θα γίνει… μάθημα πατριδογνωσίας για να θυμηθούμε τα σχολικά μας χρόνια!

Η επιστροφή για το χωριό μας θ’ αρχίσει στις 13.30-14.00 με σκοπό να φθάσουμε στο τέρμα της πεζοπορίας στις 15.30-16.00. Η υψομετρική διαφορά υπολογίζεται στα πεντακόσια (500) μέτρα. Θ’ ακολουθήσει το καθιερωμένο γεύμα με κρασί και τραγούδι.

Με πρωτοβουλία της Τ.Ο.Π. έχουν επισκεφθεί το χωριό μας, έως σήμερα, τέσσερις (4) ορειβατικοί σύλλογοι (Κορίνθου, Ελευσίνας, Φυλής Αττικής και ΣΑΟΟ).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΤΟΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο