«Μάθε παιδί μου γράμματα» |Δημητσάνα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης | 3 Αυγούστου

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων για το θερινό σχολείο με τίτλο «Ο αγροτικός χώρος ως πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιεί ειδική προβολή της βραβευμένης ταινίας του Θεόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981, 96’).

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου (ώρα 22:00) στον περιβάλλοντα χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης του Ιδρύματος, στη Δημητσάνα.

Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Μαραγκός, ενώ αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πρόκειται για μια καυστική κοινωνική σάτιρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που γυρίστηκε στη Στεμνίτσα, στη Δημητσάνα και σε άλλα χωριά της περιοχής. Ένας συντηρητικός δάσκαλος (Βασίλης Διαμαντόπουλος), ζει σε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας μαζί με τη σύζυγό του (Άννα Ματζουράνη), και τον έφηβο γιο του (Νίκος Καλογερόπουλος), ενώ ο μεγάλος του γιος (Κώστας Τσάκωνας) λείπει χρόνια για σπουδές στο εξωτερικό. Τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων της Κατοχής θα φέρει  σε σύγκρουση τον δάσκαλο με την οικογένειά του.

Βραβεία/ Διακρίσεις:

Α’ γυναικείου ρόλου στην Άννα Μαντζουράνη, Α’ ανδρικού ρόλου στον Βασίλη Διαμαντόπουλο, Βραβείο Σκηνογραφίας και ειδικό βραβείο ερμηνείας στον Νίκο Καλογερόπουλο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1981.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950- 31630 (καθημερινά,εκτός Τρίτης,10:00-18:00).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο